123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Choklad/päron

Choklad och Päronpaj

 

8 – 10 bit

CHOKLAD MÖRDEG:


125 g smör
120 g florsocker (2dl)
55 g Ägg (1st)   
25 g kakao (1/2dl)
240 g Vetemjöl (4dl)


Arbeta samman alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kylen 30 minuter. Kavla ut degen 3 mm tjock på ett mjölat bord och fodra en avlång pajform med löstagbar kant 28 * 20 cm ända upp på kaneterna. Skär av överflödig deg. Skala päronen, dela i mitten och skiva i lagom tjocka skivor och lägg en bunke, pressa över citron saft och blanda runt.

 

FYLLNING:

 

120 g mandelmjöl
150 g strösocker (1 3/4dl)
120 g smör – rumstemperatur
165 g Ägg (3st)
40 g kakao (1dl)
4 g Vaniljsocker (1tsk)
30 g Vetemjöl (1/2dl)
40 g Pekanötter - grovhackade 

Sätt ugnen på 180 grader. Kör mandelmjöl och strösocker i en matberedare, ta i lite i taget av smöret. Blanda sedan i ett ägg i taget, kakao och vaniljsocker. Blanda försiktigt till en len och fin massa. Fördela jämt i formen och lägg på päronskivor och hackad pekanötter. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 50 – 55 min. Ta ut och låt svalna.

400 g (4 dl) lättvipsad grädde – till servering