123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

APELSINTRYFFEL BISKVIER

isabella kourieh

Apelsinrtyffel biskvier - 17 st Foto: Andy Prhat

Apelsintryffel

150 g Mjölkchoklad

75 g Mörk choklad 70 %

70 g strösocker (3/4dl)

30 g Äggula (2st)

50 g Grädde (1/2dl)

50 g Apelsin juice (1/2dl)

25 g Osaltat smör

Apelsintryffel: Hacka Mjölk och mörk choklad och lägg i en bunke. Blanda strösocker och äggula i en liten skål. Koka upp grädde och apelsin juice och slå det över äggulorna, blanda runt och häll tillbaka det i kastrullen. Under mellan värme värmer du på blandningen till 83 grader och slår det sedan över chokladen. Låt stå någon minut, klicka i smör och mixa med en stavmixer eller med en visp till en slät tryffel. Rekommenderar att man gör tryffeln dagen innan och låter den sätta sig i rumstemperatur. Annars kan man stoppa in den i kulen 3-4 timmar tills den stelnat och sedan låta den vara ut i rumstemperatur till den är spritsbar.

Biskvibottnar

125 g Mandelmassa

60 g Strösocker (3/4dl)

30 g Äggvita (1st)

200 g Mörk choklad – till doppning

Biskvibottnar: Sätt ugnen på 160 grader. Blanda mandelmassa och strösocker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda väl. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar ca 2 1/2 – 3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter tills bottnarna har fått en gyllenbrun färg. Låt bottnarna svalna helt. Spritsa en tryffelboll på varje botten och låt stå i kylen i 30 minuter. Hacka och smält mörk choklad i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad. Doppa varje biskvi hastigt i chokladen och låt chokladen stelna.

Orange Truffles
150 g milk chocolate
75 g dark Chocolate 70 %
70g granulated sugar
30 g egg yolk (2)
50 g cream
50 g orange juice
25g unsalted butter
Orange Truffles: Chop the milk and dark chocolate and place in a bowl. Mix caster sugar and egg yolk in a small bowl. Bring cream and orange juice to boil and beat it over the egg yolks, mix around and pour it back into the saucepan. During low heat warm the mixture to 83 degrees and turn it then over the chocolate. Let stand a few minutes, add the butter and mix with a hand blender or with a whisk until smooth truffles. Recommends that makes truffles day before and let it sit at room temperature. Otherwise you could put it in the fridge for 3-4 hours until set , then leave it out at room temperature until it is pipeable.
Almond biscuit
125 g almond paste
60 g granulated sugar
30g egg white (1st)
200 g dark chocolate - for dipping
Almond biscuit:  Preheat the oven to 160 degrees. Mix almond paste and granulated sugar in a bowl. Add the egg white and mix well. Fill a piping bag and pipe round bottoms about 2 1/ 2 - 3 cm in diameter on a baking sheet with parchment paper. Bake in oven for 10 minutes until the bottoms got a golden brown color . Let bottoms cool completely. Pipe a truffle ball on each bottom and let stand in refrigerator for 30 minutes. Chop and melt dark chocolate in the microwave or in a water bath. Dip each biscuit quickly into the chocolate and let the chocolate harden.