123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

ÄR ATT VARA STOLT SOM ATT SKRYTA?

isabella kourieh

Jag insåg idag att jag inte har skrivit något på bloggen på över en månad, men oj vart tog tiden vägen? Jag brukar annars tycka att januari är en rätt tråkig och seg månad där det inte händer sådär jätte mycket. Nytt år och nya utmaningar, jag är riktigt laddad för vad 2014 har att erbjuda såhär 1 månad in på nya året. Som så många andra har jag också satt upp en massa mål som jag vill uppnå, både jobbrelaterade och personliga, vissa mer realistiska än andra. Jag tycker att det är helt ok att få drömma lite också :-). Vad har ni satt för mål 2014?

I början av december var jag i USA och testfilmade för ett projekt jag länge haft en dröm om att få göra. Nu ser det ut som om det håller på att gå igenom och jag hoppas kunna berätta mer om det snart när allt är klart, känns lite galet och smått overkligt bara.

I lördags började jag med ett nytt projekt, en nya bok som kommer ut i höst. Boken har inget namn än men något ska man väl kunna komma på. Tema på boken kommer vara höst och vinter så har ni något fyndigt förslag kan ni ju tipsa mig :-). Det är alltid lite små pirrigt och en konstig känsla när man drar igång med ett nytt bokprojekt. Många tankar som snurrar.. kommer detta bli bra, är detta en bra och tydlig idé, kommer ni tycka om det, är den spännande, innehåller den bra och intressanta recept, ja listan kan bli lång... samtidigt som det är så galet kul att ha en idé i tankarna och sedan se det växa fram i bokform. Jag kan inte riktigt förstå att detta är min tredje bok jag håller på med och efter att min senaste bok United states of cakes fått så fin respons av så många så vill jag självklart att den tredje boken ska bli minst lika bra.

Ibland får jag känslan av att det är lite fult att nästan vara stolt över saker man har gjort, att vara stolt och prata om det blir i många människors ögon som om man skryter. Jag vet inte varför jag kan känna så eller om det bara är den svenska jantelagen som säger att man inte får sticka upp och tro att man är bättre än andra på något sätt.  Jag kan tycka att vara stolt och att tro att man är bättre än någon annan är två helt olika saker. Oavsett om du är en kändis eller inte, framgångsrik eller inte så måste vi kunna få vara stolta över saker som man gör i livet utan att vi direkt tolkar det som om personen i frågan skryter eller tror sig vara bättre än någon annan.

Jag är sjukt stolt över min senaste bok United states of cakes som kommer publiceras i USA, Tyskland och Norge. Extra bonus är att den kommit till final i cook book awards och tävlar i kategorin best US Cuisine, vinner jag där är man best in the world vilket känns helt galet men hade varit rätt häftigt. Jag tar aldrig saker för givet och att veta att man gjort en bok hemma i sitt lilla kök i gamla enskede som tagit sig så långt, inspirerat tusentals människor att baka hemma i sitt kök gör mig STOLT och det betyder inte att jag anser mig bättre än någon annan. Så en av sakerna jag har lovat mig själv i år är att det är OK att vara stolt över saker man har gjort och som man är nöjd med det tycker jag att ni också ska vara, låt oss fira ett stolt 2014 :-).