123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

BANANA CARAMEL CAKE

isabella kourieh

Banana cake

4 st Bananer

10 g Citron saft + zest från 1/2 citron (2tsk)

460 g Vetemjöl (7 1/2 dl)

12 g Bikarbonat (2tsk)

12 g Vaniljsocker (1 1/2 msk)

300 g Mjölk (3dl) + 8 g Vitvins vinäger (1 1/2 tsk)

180 g Smör - rumstemperatur

470 g Strösocker (5 1/2 dl)

165 g Ägg (3 st normal stora)

Banana cake: Sätt ugnen på 140 grader. Smörj 3 st 21 cm runda bakformar med smör, lägg bakplåtpapper i botten och mjöla sidorna med vetemjöl. Eller så går det lika bra att använda 2 st 24 cm runda bakformar. Mosa bananerna, blanda i citronsaft och citron zest. Sikta vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker i en bunke. Blanda mjölk och vitvins vinäger. Vispa smör och strösocker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda i dem torra ingredienserna med lite i taget av mjölken. Sist blandar du i mosade bananer, blanda väl. Fördela ut smeten jämt i alla bakformar och grädda på 140 grader i ca 40 min, gör stickprov. Ta ut bottnarna ur ugnen, låt svalna.

Caramel buttercream

650 g Smör – osaltat – rumstemperatur

300 g Strösocker (3 1/2 dl)

100 g vatten (1dl)

150 g Äggvita (4st)

2 st Burk Karamelliserad kondenserad mjölk

Caramel buttercream: Vispa smör vit och fluffigt. Blanda strösocker och vatten i en kastrull och sätt på platan och låt koka till 121 grader. Under tiden vispar du äggvitan på mellan hastighet i en ren bunke då maräng är känsligt. När termometern börja visa 117 grader börjar du vispa marängen till ett fast skum. När sockret nått sin temperatur häller du i det i marängen med en tun stråle samtidigt som du vispar på max hastighet. Vispa sedan marängen på mellan hastighet till den är kall. Blanda i vispat smör och Karamelliserad kondenserad mjölk. Hittar inte du Karamelliserad kondenserad mjölk i butiken så kan du köpa vanlig kondenserad mjölk och koka burken i vatten i ca 3 timmar och låta svalna innan du blandar i den med smörkrämen.

Sätt ihop tårtan med lagom tjockt lager med caramel buttercream mellan varje botten. Stryk upp tårtan med resten och dekorera valfritt eller som mig med en stjärntyll.

English

Banana Cake
4 x Bananas
10 g lemon juice + zest from 1/2 lemon
460 g flour
12 g Baking soda
12 g vanilla sugar or vanilla extract
300 g Milk buttermilk
180 g butter - room temperature
470 g Granulated sugar
165 g Eggs (3 x normal size)
Banana cake: Preheat the oven to 140 degrees. Grease 3 * 9  inch round baking pans with butter and flour on the sides, put a piece of parchment paper on the bottom of the pan. Mash the bananas, mix in the lemon juice and lemon zest. Sift flour, baking soda, vanilla sugar in a bowl. Beat butter and sugar fluffy, add eggs one at a time and ad the dry ingredients. little by little ad the milk. Last you mix in the mashed bananas, mix well. Spread the batter evenly in all baking pans and bake at 140 degrees for about 40 minutes. Remove the cakes from the oven, let cool.
Caramel buttercream
650 g butter - unsalted - room temperature
300 g granulated sugar
100 g water
150 g Egg white (4 eggs)
2 jar Caramelized condensed milk
Caramel buttercream: Beat the butter, white and fluffy. Mix granulated sugar and water in a saucepan and let it boil to 121 degrees. During the time whisk the egg whites at medium speed in a clean bowl. When the thermometer begin to show 117 degrees, begin whipping the meringue into a solid foam. Once the sugar has reached its temperature, pour it into the meringue with a thin stream while whisking at maximum speed, low the speed to medium until the meringue is cold. Mix in whipped butter and Caramelized condensed milk. Apply a thin layer of buttercream between each cake and pipe the rest of the buttercream around.