123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

BLUEBERRY PIE

isabella kourieh

Blåbärs paj - 9 portioner

Pajdeg

140 g Smör – rumstemperatur

90 g Florsocker (1 1/2dl)

1 st Ägg

240 g Vetemjöl (4dl)

50 g Mandelmjöl (1dl)

3 g Vaniljsocker (1tsk)

Pajdeg: Blanda samman allt till en deg, plasta och låt vila i kylen 30 minuter, lättare att arbeta och kavla ut en kall deg. Sätt ugnen på 180 grader. Kavla ut degen på ett mjölat bord, stick ut 9 st runda plattor och fodra 9 st pajformar 8 cm i diameter. Fodra ända upp på kanterna och skär av överflödig deg. Grädda formarna i 10 minuter, låt svalna och vänd försiktigt ur dom ur pajformarna. Lägg formarna på en plåt med bakplåtspapper.

Blåbär

500 g Blåbär (färska)

140 g Strösocker (1 1/dl)

3 g Kanel (1tsk)

25 g Maizena (1/2dl)

1 st Citron

Blåbär: Skölj blåbären och låt rinna av, lägg i en bunke. Blanda strösocker, kanel och mazizena i en skål och strö det över blåbären. Blanda runt allt med en slickpott och pressa över citronsaft. Fördela blåbären jämt i pajformarna och grädda i 35-40 min. Tills pajerna börjat att bubbla. Ta ut och låt svalna.

Italiensk maräng

125 g Äggvita (4st)

50 g Vatten (1/2dl)

210 g Strösocker (2 1/4dl)

Italiensk maräng: Vispa äggvitan till ett hårt skum. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Sänk hastigheten till mellan och fortsätt att vispa tills marängen är ljummen. Spritas eller bred på maräng på varje pajform och bränn av marängen med en gasbrännare.

English - blueberry pie 9 servings

Crust
140 g Butter -  room temperature
90 g of powdered sugar
1 st Eggs
240 g flour
50 g Almond Flour
3 g vanilla sugar
Pastry: Mix everything together into a dough, wrap and let rest in the fridge for 30 minutes, much easier to work and roll out cold dough. Preheat the oven to 180 degrees. Roll out the dough on a floured table, stick out 9 round plates and line 9  pie dishes 8 cm in diameter. Cut off any excess dough. Bake the pie shells for 10 minutes, allow to cool and carefully turn them out from the pie plate area. Put the shells on a baking pan with parchment paper
Blueberries
500g blueberries (fresh)
140g granulated sugar
3 g Cinnamon
25 g Cornstarch
1 Lemon
Blueberries: Rinse the blueberries and then drain and place in a bowl. Mix powdered sugar, cinnamon and cornstarch in a bowl and sprinkle over the blueberries. Mix it all around with a spatula and squeeze over the lemon juice. Spread the blueberries evenly in the pie shells and bake 35-40 minutes. Until the pies started to bubble. Remove and let cool.
Italian meringue
125g Egg White (4 )
50 g Water
210 g granulated sugar
Italian meringue: Beat egg whites until stiff. Boil water and sugar to 121 degrees. Pour the surup into the meringue with a thin stream and whisk together with electric mixer at maximum speed. Reduce speed to medium and continue to beat until the meringue is lukewarm. Pipe or wide of meringue on each pie and burn of the meringue with a gas burner.