123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

BROWN SUGAR SHORTBREAD

isabella kourieh

Brown sugar shortbread - 20 kakor

270 g rumstempererat smör

70 g farinsocker (1 dl)

300 g vetemjöl (5 dl)

300 g mörk choklad

Shortbread: Sätt ugnen på 165 grader. Vispa smör och farinsocker fluffigt i en bunke. Tillsätt mjölet och blanda ihop till en deg. Lägg degen på en mjölad arbetsyta och arbeta degen tills den blir jämn, tillsätt extra mjöl om degen känns lite kladdig.

Täck en skärbräda med lätt mjölat bakplåtspapper. Kavla ut degen till en rektangel, 25 x 15 cm, ovanpå skärbrädan. Låt skärbrädan stå i kylen i 20 minuter.

Skär rektangeln i 20 rutor, 2 ½  x 7 ½ cm. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och pricka dem med en gaffel. Grädda kakorna mitt i ugnen i 20–22 minuter, Låt svalna helt.

Hacka chokladen, lägg den i en bunke och smält den försiktigt i mikro eller i ett vattenbad. Doppa ena änden av kakorna i chokladen, lägg kakorna på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna. Förvara sedan kakorna torrt.

English

Brown sugar shortbread - 20 cookies
270g softened butter
70g brown sugar
300g plain flour
300g dark chocolate
Shortbread: Preheat the oven to 165 degrees. Beat butter and brown sugar fluffy in a bowl. Add the flour and mix into a dough. Place the dough on a floured work surface and knead the dough until smooth, add extra flour if the dough feels a little sticky.
Cover a cutting board with lightly floured parchment paper. Roll out the dough into a rectangle, 25 x 15 cm, on top of the cutting board. Allow the cutting board in the fridge for 20 minutes.
Cut the rectangle into 20 squares, 2 ½ x 7 ½ cm. Place the cookies on the baking sheet with parchment paper and plot them with a fork. Bake the cookies in the oven for 20-22 minutes, let cool completely.
Chop the chocolate, put it in a bowl and melt it gently in the microwave or in a water bath. Dip one end of the cookies into the chocolate, place the dough on a baking sheet and let the chocolate harden. Then store the cookies dry.