123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

BUDAPEST BAKELSER

isabella kourieh

Budapest Bakelser - 8 st

Botten

90 g Strösocker (1dl)

70 g Rivna hasselnötter (1 1/2dl)

35 g Maizena (1/2dl)

125 g Äggvita (4st)

90 g Strösocker (1dl)

Fyllning

300 g Grädde - vispad

2 st Apelsiner – fileade

10 st Hallon

100 g Mörk choklad - smält

Budapest botten: Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda Strösocker, rivna hasselnötter och maizena i en bunke. Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret och vispa till en fast maräng. Blanda i dem torra ingredienserna med en slickepott, blanda försiktigt. Spritsa ut med sprits och tyll mellan 17 – 18 st plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min. Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt. Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut små apelsinbitar och delade hallon bitar, rulla ihop till en rulle. Dela längden på 8 bakelser, ringla över lite smält mörk choklad och pudra på florsocker.

English

Budapest Pastries - 8 portions
90 g Sugar (1dl)
70 g Grated hazelnuts (1 1/2dl)
35 g cornstarch (1/2dl)
125 g Egg white (4)
90 g Sugar (1dl)
topping
300 g cream - whipped
2 Oranges - filleted
10 Raspberries
100 g dark chocolate - melted
Budapest base: Preheat the oven to 170 degrees. Place parchment paper on a baking sheet. Mix granulated sugar, grated hazelnuts and cornstarch in a bowl. Whisk the egg whites fluffy and firm, add a little at a time of the granulated sugar and whisk to a fixed meringue. Mix in the dry ingredients with a spatula, mix gently. Pipe out with a pipe and a piping bag between 17 - 18 long strings tight on a baking paper or until the batter runs out. Bake in the oven at 170 degrees for 20 minutes, fan oven a few seconds and bake an additional 2 minutes. Remove the bottom of the oven and let cool, put on a baking sheet on the bottom and turn it. Apply a thin layer of cream, spread small orange pieces and raspberry pieces, roll up into a roll. Share length of 8 pastries, drizzle with a little melted dark chocolate and sprinkle of icing sugar.