123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

CARROT CAKE

isabella kourieh

Här kommer ett recept på en av mina favorit kakor, Jag älskar morotskaka! Recept kommer ur min bok United states of cakes :-) CARROT CAKE - 18–20 bitar

Kaka

340 g rivna morötter (ca 6)

35 g riven kokos (1 dl)

270 g vetemjöl (4 ½ dl)

5 g bikarbonat (1 tsk)

7 g bakpulver (1 ½ tsk)

3 g salt (½ tsk)

4 g kanel (2 tsk)

220 g ägg (4)

300 g strösocker (3 ½ dl)

260 g vegetabilisk olja (3 dl)

Kaka: Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 30 x 22 cm, med smör. Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper.

Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke. Vispa ner de torra ingredienserna tillsammans med lite i taget av oljan. Rör till sist ner de rivna morötterna.

Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 30–35 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen.

Frosting

50 g rumstempererat osaltat smör

300 g färskost (cream cheese)

330 g florsocker (5 ½ dl)

6 g vaniljsocker (2 tsk)

Frosting: Vispa ihop smör och färskost till en vit och fluffig blandning. Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting. Ta kakan ur formen och lägg den på ett fat. Bred ut frostingen i ett jämnt lager över kakan.

English

cake
340g grated carrots
35g grated coconut
270g plain flour
5 g baking soda
7 g baking soda
3 g of salt
4 g cinnamon
4 egg
300g caster sugar
260 g vegetable oil
Cake: Preheat oven to 180 degrees. Grease a baking dish , 30 x 22 cm , with butter. Lightly flour the edges lightly and line baking paper in the base.
Mix coconut , flour, baking soda , baking powder , salt and cinnamon in a bowl. Beat eggs and sugar until white and fluffy in another bowl . Whisk the dry ingredients together with little by little of the oil with the eggs. Stir finally down the grated carrots .
Spread batter evenly in pan and bake in the oven for 25-30minutes. Stick the cake is so you can see if it´s well baked. Let cool completely in the mold.
Frosting
50g softened unsalted butter
300g cream cheese
330g icing sugar
6 g vanilla sugar
Frosting: Beat together butter and cream cheese into a white and fluffy mixture . Add the icing sugar and vanilla and continue to whisk until it becomes firm and nice frosting.
Remove cake from the pan and place on a platter. Spread the frosting in an even layer over the cake .

Enjoy :-)