123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

CHEESECAKE IN A JAR

isabella kourieh

Cheesecake 8 portioner

Smuldeg

150 g digestivekex 10 kex

40 g strösocker (½ dl)

90 g rumstempererat smör

30 g vetemjöl (½ dl)

3 g bakpulver (½ tsk)

5 g vaniljsocker (½ msk)

Cheesecakesfyllning

300 g färskost (cream cheese)

45 g strösocker (½ dl)

250 g vispgrädde (2 ½ dl)

5 g vaniljsocker (½ msk)

rivet skal och saft från 1 citron

20 jordgubbar

Smuldeg: Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Häll smulorna i en bunke och tillsätt socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Knåda ihop till en smuldeg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.

Cheesecakefyllning: Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft samt -skal och vispa tills krämen är luftig och slät. Dela jordgubbarna i bitar. Varva smuldeg, cheesecakefyllning och jordgubbar i burkar, glas eller skålar.

English - Cheesecake 8 servings

Crumble
150 g of digestive biscuits biscuits
40g caster sugar
90g softened butter
30g flour
3 g baking powder
5 g vanilla sugar
cheesecake
300g cream cheese
45g caster sugar
250 g whipping cream
5 g vanilla sugar
grated zest and juice of 1 lemon
20 strawberries
Crumble: Preheat the oven to 180 degrees. Run the biscuits in a food processor to fine crumbs. Pour the crumbs into a bowl and add sugar, butter, flour, baking powder and vanilla sugar. Knead to crumble. Sprinkle the dough out on a baking sheet with parchment paper and bake in the oven for about 10 minutes. Allow to cool completely.
cheesecake: Beat cream cheese and sugar until fluffy in a bowl. Whisk in the cream a little at a time. Add the vanilla sugar, lemon juice and zests and whisk until the cream is fluffy and smooth.
Share the strawberries into pieces. Wind crumble, cheesecake filling and strawberries in jars or dessert glas.