123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

CHOKLAD & HALLON MAZARIN

isabella kourieh

I kvällens program bakar jag min otroligt goda och saftiga mazarin kaka. Älskar ni hallon och choklad då är det verkligen något ni måste prova. Mums!

10 st

Hallon tryffel

200 g Mörk choklad 70%

100 g Hallon pure (1dl)

100 g Grädde (1dl)

40 g Strösocker (0,5dl)

50 g Osaltat smör

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp hallon pure, grädde och socker och häll det över chokladen. Lägg i smöret och låt stå någon minut innan du blandar med en slickepott till en slät tryffel. Låt sätta sig i kylen i 60 min.

Chokladkaka

380 g Mandelmassa

150 g Smör

55 g Ägg (1st)

70 g Äggula (4st)

30 g Kakao (0,5dl)

30 g Vetemjöl (0,5dl)

Blanda mandelmassa med lite i taget av smöret till en slät massa, Blanda i lite i taget av äggen och sist kakao och vetemjöl, blanda tills du har en slät och fin choklad smet. Smörj kanterna på 2 avlånga sockerkaks formar med lite smör och lägg en bit bakplåtspapper i botten. Dela upp massan på båda formarna och stryk till kakan så att dem är raka och fina. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 16-17 min. Låt svalna.

Hallon cole

300 g Hallon pure

45 g Strösocker (1/2dl)

50 g Vatten (1/2dl)

Koka upp alla ingredienser tillsammans och låt svalna.

Garnering

200 g Grädde (2dl)

2 ask Hallon

Montering:

  1. Stryk ut ett lagom tjockt lager hallon tryffel och sen grädde
  2. Dela varje kaka i 5 bitar, dekorera med hallon