123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

JULIGA DESSERTER

isabella kourieh

Foto: Andy Prhat Julkrydda

1 msk kanel

1 msk nejlika

1/2 tsk Ingefära

Julkryddor: Den här kryddblandningen är perfekt att ha färdig inför julbaket. Används med fördel i tryfflarna, pepparkakorna och i rulltårtan. Så slipper du väga upp tre olika kryddor vid varje bak.

1. Mjölk choklad mousse med rårörda lingon - 15 st

Mjölk choklad mousse

200 g Mjölk choklad

400 g Grädde (4dl)

80 g Sockerlag (1/2dl vatten – 1/2dl strösocker)

80 g Äggula (4)

mjölk choklad mousse: Hacka och smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad. Vispa grädden. Koka upp sockerlagen och slå den över äggulorna medans du vispar på max hastighet, vispa tills den är ljumen och du fått ett fint skum. Blanda i den smälta chokladen och sist i med grädden. Fyll önskade glas och låt sätta sig i kylen minst 4 timmar. Går bra att göra några dagar innan och frysa.

Pepparkaks crumble

120  g Vetemjöl (2dl)

45 g Strösocker (1/2dl)

50 g Smör

1 tsk Julkryddor

Pepparkaks crumble: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samman alla ingredienser till en smuldeg och strö ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter.

Rårörda lingon

3 dl Frysta Lingon

45 g Strösocker (1/2dl)

Rårörda lingon: blanda samman alla ingredienser i en bunke och låt tina.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Vit choklad panna cotta med glöggäpplen - 10 st

300 g vit choklad, hackad

900 g Arla vispgrädde (9dl)

3 st gelatinblad, blötlagda

Panna cotta: Lägg chokladen och i en skål. Koka upp grädden och häll det över chokladen. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i blandningen. Mixa till en slätt panna cotta och fyll glas med ca 1 dl panna cotta. Låt sätta sig i kylen minst 2-3 tim.

Vitvinsglöggkokta vinteräpplen

4 st vinteräpplen

350 g vitvinsglögg  (3 1/2 dl)

½ st vaniljstång

2 st stjärnanis

30 g pektin

100 g strösocker (1dl)

½ st citron

Vitvinsglöggkokta vinteräpplen: Tärna äpplena och koka upp glöggen med urskrapade frön, vaniljstång och stjärnanis. Lägg ner äpplena och låt sjuda i 15 min.  Lyft upp äpplena. Rör ut pektinet i sockret. Vispa ner sockerblandningen i den kokande lagen, låt koka i 3 min. Låt lagen svalna och blanda i äpplena. Fördela glöggäpplena i glasen över pannacottan och servera.