123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

CUPCAKE SEMLOR.

isabella kourieh

Vetedeg - 14 st bullar

Foto: Amanda björk

Fördeg:

200 g mjölk (2 dl)

200 g vetemjöl (3 1/2 dl)

25 g jäst

Värm upp mjölken till finger varmt, lös jästen i mjölken. Blanda sedan det med vetemjöl och kör det i en matberedare på mellan fart tills fördegen gått ihop till en lös deg, låt vila i ca 15 min.

Resterande deg

220 g vetemjöl (3 3/4 dl)

1 st ägg

2 g salt (1/2 tsk)

5 g kardemumma (1 msk)

80 g smör

80 g strösocker (1 dl)

Blanda i resterande ingredienser i fördegen och kör någon minut på låg hastighet sen lite snabbare i ca 6 - 8 minuter tills degen är välblandad och ser glansig ut på ytan. Dela degen på 14 lika stora bitar cirka 55 g/st. Runda bullar med händerna och lägg i formar som ligger i en cupcake bakform. Låt jäsa under plast och duk till dubbel storlek i cirka 1,30 – 2 timmar.

Grädda mitt i ugnen på 250 grader och sänk direkt när du stoppat in bullarna till 200 grader och grädda i ca 8-9 min.

Mandel fyllning

500 g mandelmassa

50 g mald mandel (1 dl)

50 g hackad mandel (1/2 dl)

5 g kardemumma (1 msk)

20 g vaniljsocker (2 1/2 msk)

120 g florsocker (2 dl)

150 g mjölk (1 1/2 dl)

Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandel fyllning. Rekommenderar att göra mandel fyllningen dagen innan.

800 g grädde (8dl)

Klipp ut små trekantiga lock med en sax, fyll med mandelfyllning och spritsa på en rosett grädde. Lägg på locket och pudra på lite florsocker.

English

Dough
200 g milk
200 g flour
25 g yeast
Heat the milk to mideum warm, dissolve the yeast in the milk. Then mix it with flour and run it in a food processor at the speed until completed self joined together to form a loose dough, let rest for about 15 minutes.
The remaining dough
220 g flour
1  egg
2 g salt
5 g cardamom
80 g butter - room temperature
80g caster sugar
Mix in the remaining ingredients with the dough and run a minute on low speed then a little faster for about 6-8 minutes until the dough is well blended and looks shiny on the surface. Divide the dough in 14 equal pieces about 55 g / pcs. Round buns with your hands and place the molds in a cupcake baking pan. Put plastic and canvas on top of them and let rise to double size for about 1.30 to 2 hours.
Bake in the oven at 250 degrees and lowered immediately when you inserted the buns to 200 degrees and bake for about 8-9 minutes.
Almond filling
500 g almond paste
50 g ground almonds
50 g chopped almonds
5 g cardamom
20 g vanilla sugar
120g icing sugar
150 g of milk
Mix all ingredients except milk, ad little a time of the milk and mix well until you have a nice and creamy almond filling. Recommend making almond filling the day before.
800 g whipped cream
Cut small triangular flap with scissors, fill with almond filling and pipe a rosette cream. Put the top on and sprinkle on a little powdered sugar.