123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

HELGENEN DESSERT TIPS.

isabella kourieh

Hasselnötsmousse - 6 portioner

50 g nougat

50 g mjölkchoklad

200 g vispgrädde (2 dl)

45 g äggula (2)

25 g vatten (1⁄4 dl)

25 g strösocker (1⁄4 dl)

Saltade hasselnötter

50 g hasselnötter (3⁄4 dl)

1 skvätt äggvita

1 nypa flingsalt

3 g strösocker (1⁄2 tsk)

Hasselnötsmousse

Hacka nougat och mjölkchoklad och smält dem försiktigt tillsammans i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Vispa grädden till medelfast konsistens. Lägg äggulorna i en bunke. Koka upp vatten och socker och rör om tills sockret har löst sig. Häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle i bunken och vispa samtidigt på maxhastighet med en elvisp till ett fint skum.

Vänd ner chokladen och nougaten i äggskummet.Vänd slutligen ner grädden och blanda väl. Fördela moussen i serveringsglas och låt stå i kylen i cirka 1 timme.

Saltade hasselnötter

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på ganska hög värme i cirka 5 minuter. Rör om hela tiden så att nötterna inte blir brända. Häll nötterna på en ren kökshandduk och gnugga av skalen. Låt nötterna svalna.

Lägg äggvitan i en bunke, häll ner nötterna och blanda runt så att nötterna fuktas lite av vitan. Strö över flingsalt och socker och blanda. Häll hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen tills de fått en gyllenbrun färg, cirka 5 minuter. Låt svalna.

Strö nötterna över moussen och servera.