123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

Dessert-tips för nyår

isabella kourieh

PANNACOTTA
MED DAIMCRUNCH

Mjölkchoklad pannacotta – 6 portioner

1 1⁄2 gelatinblad

300 g mjölkchoklad

500 g vispgrädde (5 dl)

50 g strösocker (ca 1⁄2 dl)

Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och socker och häll det i bunken. Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3-4 timmar.

Garnering

1 dubbeldaim

200 g vispgrädde (2 dl)

kakao

Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med detta och avsluta med att pudra lite kakao över.

POTS DE CRÉME AU CHOCOLATE 6 – 7 PORTIONER

200 g mörk choklad 55%

200 g mjölk (2dl)

350 g grädde (3 1/2dl) – (200)

150 g Färskost

1 st vaniljstång

110 g äggulor (6st)

45 g Strösocker (1/2dl)

3 g Salt (1/2tsk)

Garnering

200 g grädde

100 g hackad choklad

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Häll upp mjölk, grädde i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i det med mjölken. Separera äggulorna från äggvitorna och lägg i en bunke, tillsätt strösocker, salt och rör om. Koka upp grädden, slå den över äggulorna, blanda väl och häll tilbaka allt samman i kastrullen. Under konstant omröring under mellan värmer röd du tills det börjar kännas krämigt. Slå det över chokladen, låt stå någon minute och mixa med en stavmixer. Fyll önskade koppar och låt sätta sig i kylen 2-3timmar. Servera med lite lättvispad grädde och hackad choklad.

CRÈME BRÛLÉE 6 PORTIONER

crème brûlée

100 g äggula (6-7)

90 g strösocker (1 dl)

1 vaniljstång

125 g mjölk, 3% (11⁄4 dl)

350 g vispgrädde (31⁄2 dl)

strösocker att strö över och bränna av

Sätt ugnen på 100 grader. Rör ihop äggulorna med hälften av sockret i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och resterande socker och koka upp under omrörning. Plocka upp vaniljstången och häll ner vätskan i bunken. Blanda väl och häll tillbaka alltsammans i kastrullen.Värm försiktigt och under konstant omrörning upp blandningen tills den börjar bli lätt krämig och vaniljfröna inte sjunker ned I botten I kastrullen, Temperaturen får inte överstiga 83 grader.

Sila av krämen och fyll portionsformar, 9 cm i diameter, med den. Grädda mitt i ugnen i 45 – 50 minuter. Dom ska kännas lite darliga när man tar ut dom. Låt formarna svalna ute och sen i kylen minst 3 timmar.

Strö ett jämnt lager socker över brûléerna och bränn av dem med en gasbrännare.