123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

FROZEN CHEESECAKE

isabella kourieh

Den här härligt frostiga kaffedesserten kan frysas in och sedan tinas i 30 minuter i kylskåp innan det är dags att servera.

6 portioner - cheesecake

200 g vispgrädde (2 dl)

200 g philadelphiaost (eller annan färskost av samma typ)

5 g vaniljsocker (11⁄2 tsk)

185 g ägg (3)

100 g strösocker (ca 1 dl)

50 g starkt espressokaffe (1⁄2 dl)

digestivecrumble

150 g digestivekex (10)

50 g rumstempererat smör

2 g bakpulver (1⁄2 tsk)

cheesecake

Vispa grädden till en inte alltför fast konsistens i en bunke. Blanda färskost och vaniljsocker i en annan bunke. Sepa- rera äggulor och äggvitor. Vispa gulorna och sockret pösigt och vispa vitorna till en fast maräng.

Blanda färskost och äggulor väl, vänd ner marängen med en slickepott och vänd slutligen ner vispgrädden. Blanda ordentligt, men försiktigt.

Varva cheesecakeblandning och espresso i serverings- glas (droppa espresson längs glaskanterna). Låt glasen stå i frysen tills blandningen är halvfrusen, cirka 1 timme.

digestive crumble

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa kexen till smulor i en mat- beredare, eller lägg kexen i en plastpåse och krossa dem med till exempel en kavel. Blanda smulorna med resten av ingredienserna i en bunke och nyp ihop med finger- topparna till en smuldeg.

Strö ut smuldegen på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.

Ta ut glasen ur frysen, toppa dem med digestivecrumble och servera direkt.