123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

FUDGE BROWNIE

isabella kourieh

Här har ni något gott att baka i helgen, recept från min nya bok United States of cakes :-) FUDGE BROWNIE MED FLINGSALT

Klassiska amerikanska brownies med en härligt chokladstinn tryffelglasyr och lite flingsalt som bryter av fint. Det här är ett bra recept när man ska bjuda många på något riktigt gott till kaffet. Blir det mot förmodan någon bit över kan den åka in i frysen. Kan bakas dagen innan och förvaras lufttätt i kyl.

Tryffel

150 g mörk choklad, 55 %

150 g vispgrädde (1 ½ dl)

flingsalt att strö över

Brownie

150 g osaltat smör

250 g strösocker (2 ¾ dl)

70 g kakao (1 ½ dl)

3 g salt (½ tsk)

3 g vaniljsocker (1 tsk)

110 g ägg (2)

60 g vetemjöl (1 dl)

Tryffel: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur eller i kylen någon timme.

Brownie: Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.

Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. (Det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin.) Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.

Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna.

Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå. Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, 40–50 minuter. Serveras rumstempererad.