123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

GINGERBREAD CUPCAKES

isabella kourieh

Gingerbread cupcakes - 12–13 cupcakes

Julkrydda

1 msk kanel

1 msk nejlika

1/2 tsk Ingefära

Småmuffins

180 g vetemjöl (3 dl)

7 g bakpulver (1 ½ tsk)

3 g salt (½ tsk)

3 g vaniljsocker (1 tsk)

3 tsk julkrydda

120 g rumstempereratosaltat smör

180 g strösocker (2 dl)

110 g ägg (2, rumstempererade)

100 g rumstempererat gräddfil (1 dl)

Frosting

60 g rumstempererat osaltat smör

200 g färskost (cream cheese)

360 g florsocker (6 dl)

10 g vaniljsocker (1 msk)

Smet: Sätt ugnen på 170 grader. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Mixa alla julkryddor i en skål.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa smör och strösocker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget och vispa i någon minut. Blanda i dom torra ingredienserna och sist ner med gräddfil, arbeta ihop till en slät och fin smet.

Fyll formarna till knappt ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 18–20 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.

Frosting: Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och vispa i någon minut på låg. Vispa sedan på maxhastighet tills frostingen känns fast och krämig. Dekorera valfritt, jag använde brun sugarepaste och dekorerade med kristyr.

Gingerbread Cupcakes - 12-13 cupcakes
Spice mix
1 tbsp cinnamon
1 tbsp carnation
1/2 tsp Ginger
Cupcakes
180 g plain flour
7  g baking soda
3 g of salt
3 g vanilla sugar
3 tsp spice mix
120 g softened unsalted butter
180 g caster sugar
110 g eggs (2, room temperature )
100 g sour cream
Frosting
60 g softened unsalted butter
200 g cream cheese
360 g icing sugar
10 g vanilla sugar
Cupcakes: Preheat the oven to 170 degrees. Blend all Christmas spices in a bowl.
Mix the dry ingredients in a bowl. Beat butter and sugar fluffy , add eggs one at a time and whisk for a minute , add the dry ingredients and Stir in the sour cream and work together to a smooth and fine paste.
Fill the molds to almost ¾ full of batter and bake in the oven for 18-20 minutes. Allow to cool completely.
Frosting: Beat the butter and cream cheese in a bowl, scrape the sides in between. Add the icing sugar , vanilla sugar and whisk for a minute on low. Beat at maximum speed until the frosting feels firm and creamy . I used brown sugar paste and decorated with royal icing as my ginger decorations.