123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

GRÄDDKOLA MED FLINGSALT

isabella kourieh

Foto: Andy Prhat

Kola

1/2 st Vaniljstång

200 g Grädde (2dl)

3 g Vaniljsocker (1tsk)

80 g Smör

170 g Glykos

260 g Strösocker (3dl)

Fling salt

200 g Mörk choklad - doppning

Kola: Smörj en lagom stor form (sockerkakas form) med matolja på sidorna och lägg bakplåtspapper i botten. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna och lägg det i en kastrull tillsammans med grädde, vaniljsocker och smör, värm på tills smöret har smält. I en annan kastrull kokar du upp glukos, häll i lite i taget av socker och blanda, låt sedan allt koka till 168 grader eller tills den fått en fin gyllenbrun färg. Plocka upp vaniljstången från grädden och häll försiktigt i grädden i sockret och glykosen och koka igen till 123 grader. Rör om mellan varven annars är det risk att kolan kan brännas i botten. Häll upp kolan i formen och låt svalna 3 - 4 timmar i rumstemperatur eller i kylen då blir det lättare att dela kolan i bitar.

Smält chokladen, Dela kolan i lagom stora bitar och doppa varje bit i choklad och lägg över på plåt med bakplåtspapper. Strö lite fling salt över och låt stelna. Rekommenderar att man tempererar chokladen.