123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

HELGENS DESSERT?

isabella kourieh

Här har ni recept på min super goda Key lime pie som jag ska baka i Gokväll imorgon. Tänkte att ni kanske behöver ett litet tips på helgens dessert, så enkelt men så gott!

Key Lime pie

8 st

Kexbotten

200 g digestivekex (1/2 pkt)

100 g smör (smält)

30 g strösocker (2 msk)

Sätt ugnen på 180 grader. Krossa kexen till smulor och lägg i en bunke ihop med strösockret. Smält smöret och häll det över kexen, blanda väl med handen eller sked. Fodra portions pajformar 7 cm i diameter och förbaka i ugnen på 180 grader i 8 min. Ta ut och låt svalna.

Key lime fyllning

125 g lime saft (5 st) + lime zest

400 g kondenserad mjölk (1 burk)

10 g vaniljsocker (1msk)

60 g äggula (4 st)

Sätt ugnen på 170 grader. Pressa lime och raspa lime zest från 2 av limen. Lägg kondenserad mjölk i en bunke och blanda i limesaft, lime zest, vaniljsocker och blanda väl med en slickepott. Blanda försiktigt i äggulorna till en slät fyllning. Låt stå och åt sidan 10- 15 min och dra smak av lime zesten, sila av och dela upp fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 11-13 min. Låt svalna och servera med vispgrädde.

Dekor

300 g vispgrädde (3dl)

1 st lime