123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

HELGENS RECEPT.

isabella kourieh

Imorgon bakar jag kanelsnäckor med smörstekta äpplen i Gokväll. Vill ni redan baka det nu till helgen så har ni recept här nedan, jag kan lova er att det är mycket gott :-).

Kanelsnäckor med äpple

Ca 20 - 25 st

Smörstekta äpplen

3 st Äpplen

20 g Smör

45 g Strösocker (0,5dl)

4 g Kardemumma (0,5msk)

Vetedeg

270 g Mjöl (4,5dl)

250 g Mjölk (2,5dl)

25 g Jäst

270 g Vetemjöl (4,5dl)

3 g Salt (0,5tsk)

7 g Kardemumma (1,5msk)

100 g Smör – rumstemperatur

110 g Strösocker (1,5dl)

Kanel fyllning

100 g Mandelmassa

150 g Smör – rumstemperatur

45 g Strösocker (0,5dl)

17 g Kanel (2msk)

Smörstekta äpplen: Skala och tärna äpplena i lagom stora tärningar, bryn äpplen i smöret tillsammans med strösocker och kardemumma i några minuter och ställ åt sidan.

Vetedeg: Blanda Mjöl, mjölk och jäste först, låt det gå ihop till en slät deg. Blanda i resterande ingredienser och låt gå på medel hastighet i din matberedare i cirka 10 min, tills degen börjar bli glansig på ytan. Låt vila 10 min.

Kanelfyllning: Blanda mandelmassa med lite i taget av smöret och blanda sedan i strösocker och kanel, blanda till en slät fyllning.

Garnering: Mandel splitt och pärlsocker

Sätt ugnen på 220 grader. Kavla ut en smal avlång sträng av vetedegen. Stryk ut lagom tjockt lager kanelfyllning, strö över äpplena och rulla ihop till en rulle. Dela bullarna i lagom stora bitar och lägg i en bakform. Låt jäsa under duk i cirka 1 1/2 – 2 timmar. Pensla med ägg och strö över mandel splitt och pärlsocker. Sätt in bullarna mitt i ugnen på 220 grader och sänk värmen direkt till 200 grader och grädda i ca 8 - 9min.