123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

HÖSTIG ÄPPELGALETTE!

isabella kourieh

Äppel Galette – 8 bit

PajDeg:

220 g Osaltat smör – kallt

280 g Vetemjöl (4 1/2dl)

15 g Strösocker (1msk)

3 g Salt (1/2tsk)

75 g Kallt vatten (3/4dl)

1 st ägg till pensling

Pajdeg: Dela smöret i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare och kör i på max hastighet i 5 sekunder, eller tills du ser att degen smulat sig. Tillsätt vatten och kör tills degen börjar att gå ihop. Man ska se små fliser av smöret kvar. Tryck ihop degen lite lätt, plasta och låt vila i kylen 20 minuter.

Topping:

4 st stora Ingrid marie äpplen – skalade och skivade

30 g Strösocker (2msk)

3 g Kanel (1/2tsk)

3 g Kardemumma (1/2tsk)

20 g Honung  (1msk)

15 g Osaltat smör

russin – cognac

hyvlad mandel

Sätt på ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till en rundel 30 cm i diameter. Lägg över degen på en plåt med bakplåtspapper. Skala äpplen och skiva i lagom tjocka skivor. Lägg äppelskivorna i mitten av degen och spara en bit av kanterna så att du kan vika över. Ringla honung över och strö över strösocker, kanel och kardemumma. Lägg ut små smör kuber och vik över kanterna så att du bildera en ring. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 45 minuter.

Servering: Vaniljglass eller vaniljvisp

English

pie dough

220g unsalted butter - cold 280 g flour 15 g granulated sugar ( 1 tbsp ) 3 g of salt ( 1 / 2tsk ) 75g cold water 1 egg to glaze

Pastry: Cut the butter into small cubes. Add all ingredients except water in a food processor and run in at max speed for 5 seconds, or until you see that the dough crumbled themselves. Add water and process until the dough begins to go together. You should see small bits of butter remaining. Press the dough lightly, wrap and let rest in the fridge for 20 minutes.

Topping

4 large apples - peeled and sliced 30 g granulated sugar ( 2 tbsp ) 3 g Cinnamon ( 1 / 2tsk ) 3 g Cardamom ( 1 / 2tsk ) 20 g Honey ( 1 tbsp ) 15g unsalted butter raisins - cognac sliced almonds

Turn on oven to 200 degrees. Roll out dough into a circle 30 cm in diameter. Place the dough on a baking sheet with parchment paper. Peel apples and slice into bite thick slices. Add the apple slices in the center of the dough and save a bit of the edges so that you can fold over. Drizzle honey over and sprinkle with sugar, cinnamon and cardamom. Place small butter cubes and fold over the edges. Bake in the oven at 200 degrees for 45 minutes.

Serving: Vanilla ice cream