123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

HUR BLIR MAN KONDITOR?

isabella kourieh

Jag får ofta frågan om hur man ska gå till väga för att utbilda sig till bagare/konditor. Jag gick livsmedelsprogrammet i Örebro och tog studenten som bagare/konditor. Efter Gymnasiet gick jag en påbyggnads utbildning i Göteborg på burgården där jag tog gesällbrev. Efter mitt gesällbrev flyttade jag till Stockholm och började jobba på Tössebageriet. Skolan gav mig bra grundkunskaper inom bageri/konditor, men för min del så har valet av arbetsplats och vilka jag har jobbat med utvecklat mig massor och varit viktigt för min karriär, det är ute på arbetsplatsen som man lär sig hur det är att baka på riktigt.

Men är det så att du är intresserad av att utbilda dig till bagare/konditor och du jobbar inom en annan bransch så är det inte försent. Det finns KOMVUX- utbildningar där du kan utbilda dig inom bageri och konditori.

Burgården i Göteborg, Kanalskolan i Töreboda, JB Kompetens i Stockholm finns också i Nässjö och Jönköping. Lernias utbildningar finns också men endast på ett fåtal platser i landet och dessutom med ett fåtal elevplatser. För att se var dessa utbildningar nu finns så kan du gå in på Lernias hemsida.

Ett annat sätt att utbilda sig på är att du söker till de skolor och företag som erbjuder kortare kurser av utbildningar. Denna möjlighet förekommer vid bland annat Restaurangakademin, kolla in deras hemsida.

För mer information kan du kontakta branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och läsa mer om hur du utbildar dig till bagare och konditor, du kan även kontakta dom för broschyrer och annat.

Hoppas detta kan hjälpa er lite på travet.