123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

JORDGUBBSTÅRTA Á LA ROY

isabella kourieh

Tårtbotten 12 pers

4 st Ägg

170 g Strösocker (2dl)

60 g Vetemjöl (1dl)

80 g Potatismjöl (1dl)

5 g Bakpulver (1tsk)

Smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund form cirka 24 cm i diameter med löstagbar kant. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och strösocker vit och pösigt med en elvisp. Sikta i mjölblandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 25-30 min. Ta ut ur ugnen och låt botten kallan. Skär botten i 3 delar.

Vaniljkräm

60 g äggula (3 st)

85 g socker (1 dl)

25 g maizena (½ dl)

½ vaniljstång

250 g mjölk (2 ½ dl)

15 g Smör (osaltat)

Rör ihop äggulor, strösocker och maizena i en bunke. Dela vaniljstång och skrapa ur kärnorna och lägg det i mjölken. Koka upp mjölk och vaniljstång i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner den varma mjölken i bunken, blanda väl och häll tillbaka alltihop i kastrullen. Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en kräm, sänk värmen och koka ytterligare 2 minuter. Häll över vaniljkrämen i en bunke och tillsätt smöret, rör om tills smöret har smällt, plocka ur vaniljstången och låt svalna i kylen.

Garnering

50 g Jordgubbssylt (½dl)

600 g Vispad Grädde (6dl)

1 ask Jordgubbar

Montering:

  1. Stryk ett tunt lager med jordgubbssylt och grädde på botten nr 1
  2. Lägg på botten nr 2, stryk ut lagom tjockt lager med vaniljkräm
  3. Dela 4 jordgubbar i lagom stora bitar och lägg på vaniljkrämen, stryk på ett lager grädde
  4. Lägg på botten nr 3, stryk upp tårtan med grädde och dekorera.

För att göra bröllopstårtan så får du baka 2 tårtbottnar och använda 8 dl grädde.