123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

KNÄCKIGA TOSCAKAKOR!

isabella kourieh

TOSCAKAKOR - 12 st

Mördeg:

90 g florsocker (11⁄2 dl)

270 g vetemjöl (4 1⁄2 dl)

180 g rumstempererat smör

20 g äggula (1st)

Mazarinfyllning:

250 g mandelmassa

100 g rumstempererat smör

110 g ägg (2st)

60 g äggula (3)

Tosca:

30 g pistagenötter (1⁄2 dl)

50 g cashewnötter (3⁄4 dl)

30 g paranötter (1⁄2 dl)

50 g flisad sötmandel (3⁄4 dl)

50 g vispgrädde (1⁄2 dl)

50 g smör

50 g strösocker (1⁄2 dl)

50 g honung eller glykos(2 msk)

mördeg - Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg, plasta och låt vila i kylen 20 min. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock platta och ta ut 12 bottnar med runda formar, 9 cm i diameter och 2 cm höga. Fodra formarna ända över kanterna och skär bort överflödig deg.

Mazarinfyllning - Grovriv mandelmassan och blanda den noga med smöret i en bunke. Rör ner ett ägg i taget och fortsätt röra tills smeten är jämn. Fyll mördegsformarna med smeten och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 13 – 15 minuter.

Tosca - Höj ugnsvärmen till 200 grader. Grovhacka nötterna och blanda med mandelfliset i en bunke. Blanda grädde, smör, socker och honung/glykos i en tjockbottnad kastrull. Koka upp, sänk värmen och fortsätt koka tills blandningen börjar få en lätt gyllenbrun färg. Rör om hela tiden. Häll blandningen i bunken med nötter och rör om. Fördela toscasmeten på mazarinkakorna och grädda mitt i ugnen i cirka 10 - 11 minuter, eller tills toscatäcket har fått en gyllenbrun färg.

English

12 cookies

Pastry dough
90 g icing sugar
270 g flour
180g softened butter
20 g egg yolk (1)
Almond Filling:
250 g almond paste
100g softened butter
110 g eggs (2)
60 g of egg yolk (3)
Tosca:
30 g pistachio nuts
50 g cashew nuts
30 g of Brazil nuts
50 g almonds flakes
50 g of cream
50 g butter
50g caster sugar
50 g of honey or glucose (2 tbsp)
Pastry dough - Mix all ingredients in a bowl and work tp a smooth dough, wrap and let rest in the fridge for 20 minutes. Roll out the dough to about 3mm thick plate and take out 12 bases with round shapes, 9 cm in diameter and 2 cm high. Line the molds until the edges and cut away excess dough.
Mazarin Filling - Mix almond paste with little of the butter at the time in a bowl. Stir in one egg at a time and continue stirring until the batter is smooth. Fill cookies with batter and bake in the oven at 180 degrees for 13 - 15 minutes.
Tosca - Raise the oven to 200 degrees. Coarsely chop the nuts and mix in a bowl. Mix cream, butter, sugar and honey / glucose in a heavy-bottomed saucepan. Bring to a boil, lower the heat and continue to cook until the mixture starts to get a light golden brown color. Stir constantly. Pour the mixture into the bowl with nuts and stir. Spread the batter on every cookie and bake in the oven for about 10 - 11 minutes, or until tosca has been given a golden brown color.