123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

KONDITORDUELLEN 2012.

isabella kourieh

Äntligen fungerar min blogg igen efter att ha legat nere i några dagar. I helgen var det choklad festivalen på nordiska museet i Stockholm. Årets konditor 2012 avgjordes på fredagen som min kompis Cecilia Andersson vann, är så himla glad för hennes skull och jag vet hur mycket roliga uppdrag som väntar henne hela detta år och nästa. GRATTIS CISSI!

På söndagen var det dags för den nya tävlingen konditorduellen som jag skulle vara med på. Den gick ut på att fyr tidigare vinnare av årets konditor fick en varsin bakbloggare att tävla med. Den bloggare jag fick heter Lisa och driver bloggen sockerrus.se, har ni inte kollat in Lisas blogg tycker jag verkligen ni ska göra det. Jag blev genast väldigt glad när jag fick reda på vem som skulle vara i mitt team. Lisa är grymt duktigt på tårtor och cupcakes och jag kunde känna mig väldigt trygg om vi skulle få cupcake som uppgift :-).

En timme innan tävlingen skulle börja fick vi reda på att vi skulle baka cupcakes och prailiner. Fort satte vi igång och planera vad för cupcake och pralin vi skulle baka, började väga upp alla ingredienser och förbereda oss för start. Vi hade en timme på oss att tillverka allt detta, inte varje dag man slänger ihop en pralin på en timme men det går om man vill. Tyvärr så gick inte mina praliner riktigt vägen då det strulade lite för mig. Men 15 praliner fick vi fram till en laddad jury på 15 personer. Röstningen blev 6 - 9 till andra laget, sen var det dags för vår cupcake som sopade mattan med det andra laget och Lisa räddade verkligen oss genom sin otroligt goda cupcake som tog oss till final :-).

Finalen bestod av samma upplägg, men vi skulle göra en jubileumsdessert för 15 personer som skall serveras på tallrik, herregud tänkte jag :-) vilken stress. Vi kom fram till att vi skulle göra en dessert som innehåller en brownie botten med pistage, hallon curd, italiensk maräng, hallon sås, choklad mousse och vaniljglass. Låter galet mycket på en timme, men det gick och vi körde igång super taggade och fokuserade. Desserten blev inte riktigt som vi hade tänkt oss saker strulade lite med oss och man fick lösa uppgiften under tiden, alltid så när man tävlar under press men det är bara att gå vidare. 15 desserter fick vi fram till juryn och efter att dom smakat av båda lagens desserter så stod vi som vinnare med 10 - 5 :-) YEEEEAAH!

Nu några dagar efter tävlingen känner jag att det är rätt skönt att vi vann, då behöver jag inte göra om detta :-). Jag är en tävlingsmänniska och brukar inte ge mig förrän jag vinner. Konditorduelle - check!

STORT GRATTIS TILL MIG OCH LISA :-)