123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

LEMON AND VANILLA BUNDT CAKE

isabella kourieh

LEMON AND VANILLA BUNDT CAKE

Citron kaka

240 g vetemjöl (4 dl)

2 g bakpulver (¼ tsk)

2 g bikarbonat (¼ tsk)

230 g rumstempererat smör

400 g strösocker (4 ½ dl)

275 g ägg (5, rumstempererade)

2 citroner, saften från 2 och skalet från 1

Glasyr

25 g mjölk, 3% (¼ dl)

20 g smör

180 g florsocker (3 dl)

3 g vaniljsocker (1 tsk)

Citron kaka: Sätt ugnen på 165 grader. Smöra och mjöla en rund sockerkakaform, 24 cm i diameter och 8 cm djup, noggrant. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en bunke. Vispa ner 1 ägg i taget och därefter de torra ingredienserna i omgångar. Tillsätt citronsaft samt -skal och vispa ihop till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45–47 minuter. Prova med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan vara kvar i sin form i 20 minuter och stjälp sedan upp den på ett galler. Låt svalna helt.

Glasyr: Värm mjölk och smör i en kastrull tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på låg värme ihop till en fyllig glasyr. Lägg ett bakplåtspapper under gallret som kakan står på, häll glasyren runt kakans mitt och låt den rinna ner fint på sidorna. När glasyren senare har stelnat kan kakan flyttas över till ett fat.

English

lemon cake
240 g flour
2 g baking powder
2 g baking sodium
230 g softened butter
400 g caster sugar
275 g eggs ( 5, room temperature )
2 lemons , juice of 2 and peel from 1
Glaze
25 g of milk , 3%
20 g butter
180 g icing sugar
3 g vanilla sugar
Lemon cake: Preheat the oven to 165 degrees . Grease and Lightly flour a round shape sponge cake , 24 cm in diameter and 8 cm deep , carefully. Sift all dry ingredients in a bowl. Beat butter and sugar until white and fluffy in a bowl. Beat in the eggs one at a time and then the dry ingredients in batches. Add lemon juice and skins and whisk together until smooth. Pour batter into pan and bake in the oven for 45-47 minutes. Try using a stick to see that the cake is well baked. Allow cake to remain in pan for 20 minutes and then turn it out onto a wire rack. Allow to cool completely.
Glaze: Heat the milk and butter in a saucepan until the butter has melted. Add the icing sugar and vanilla and beat on low heat together into a rich glaze. Place a baking sheet under the wire rack that the cake is on , pour the icing around the cake in the middle and let it flow down nicely on the sides. When icing latter has solidified the cake can be transferred to a platter.