123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

LEMON MERINGUE CUPCAKES

isabella kourieh

Älskar ni citron maräng paj så måste ni prova dessa, recept kommer från min nya bok United States of Cakes. LEMON MERINGUE CUPCAKES - 15 cupcakes

Lemon curd

75 g färskpressad citronsaft (¾ dl)

90 g strösocker (1 dl)

55 g ägg (1)

15 g äggula (1)

50 g osaltat smör

Cupcakes

250 g mjölk, 3% (2 ½ dl)

10 g vitvinsvinäger (1 msk)

50 g färskpressad citronsaft (½ dl)+ rivet skal från 2 citroner

240 g vetemjöl (4 dl)

8 g vaniljsocker (1 msk)

250 g strösocker (2 ¾ dl)

8 g bakpulver (1 ½ tsk)

2 g bikarbonat (½ tsk)

3 g salt (½ tsk)

120 g rumstempererat osaltat smör

110 g ägg (2)

15 g äggula (1)

Italiensk maräng

125 g äggvita (4)

75 g vatten (¾ dl)

210 g strösocker (2 ½ dl)

Lemon curd: Koka upp citronsaft och socker i en kastrull. Sänk värmen, tillsätt ägg och äggula och värm under konstant omrörning tills krämen börjar tjockna lite. Passera krämen genom en sil ner i en bunke och tillsätt smöret. Rör om tills smöret har smält. Låt stå i kylen i 1 timme.

Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Blanda samman mjölk och vinäger i en skål. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa smör och socker fluffigt i en annan bunke. Blanda ner 1 ägg i taget i smörblandningen. Rör ner de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar och blanda tills det blir en slät smet. Tillsätt citronsaft och skal och blanda väl. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Känn med sticka att de är genomgräddade. Låt svalna helt.

Italiensk maräng: Vispa äggvitan till ett hårt skum i en bunke. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Vispa sedan på medelhastighet tills marängen är kall. Gröp ur ett hål i varje cupcake och fyll med lemon curd. Sprista eller stryk på marängen och bränn av den med en gasbrännare.

English

Lemon curd
75 g fresh lemon juice
90 g caster sugar
55 g of eggs (1)
15 g of egg yolk ( 1)
50 g unsalted butter
Cupcakes
250 g of milk
10 g white vinegar
50 g fresh lemon juice + grated rind of 2 lemons
240 g flour
8 g vanilla sugar
250 g caster sugar
8 g baking soda
2 g of sodium bicarbonate
3 g of salt
120 g softened unsalted butter
110 g egg (2)
15 g of egg yolk ( 1)
Italian meringue
125 g of egg white (4)
75 g of water
210 g caster sugar
Lemon curd: Boil the lemon juice and sugar in a saucepan. Lower the heat , add the egg and egg yolk and heat , stirring continuously until the cream begins to thicken a little. Pass the cream through a strainer into a bowl and add the butter, Stir until the butter has melted and let stand in refrigerator for 1 hour.
Cupcakes: Preheat oven to 170 degrees. Mix together milk and vinegar in a bowl. Sift the dry ingredients in a bowl. Beat butter and sugar until fluffy in a separate bowl . Stir in 1 egg at a time into butter mixture. Stir in the dry ingredients and milk mixture in batches and mix until it becomes a smooth paste . Add lemon juice and zest and mix well. Fill the cupcake molds to ¾ with batter and bake in the oven for 17-18 minutes and allow to cool completely.
Italian meringue: Beat egg whites until stiff in a bowl. Boil water and sugar to 121 degrees. Pour in a thin stream down the syrup in the bowl and beat together with electric mixer at maximum speed . Whisk then on medium speed until the meringue is cool. Scoop out a hole in each cupcake and fill with lemon curd. Pipe or coat with meringue and burn it with a gas burner.