123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

LEMON MERINGUE PIE

isabella kourieh

Citronmarängpaj - 10-12 bitar.

Mördeg

120 g rumstempererat smör

60 g florsocker (1 dl)

180 g vetemjöl (3 dl)

20 g äggula (1)

100 g vit choklad, till pensling

Mördeg: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och klä en pajform med löstagbar kant, 22- 24 cm i diameter. Klä ända upp på kanterna, skär bort överflödig deg och nagga bottnen med en gaffel. Grädda bottnen mitt i ugnen tills den fått en fin färg, i 13–15 minuter. Låt svalna i formen. Smält den vita chokladen och pensla ett tunt lager över hela bottnen.

Citronkräm

125 g färskpressad citronsaft (11⁄4 dl)

190 g strösocker (2 dl)

125 g vatten (11⁄4 dl)

100 g vatten (1 dl)

30 g maizena majsstärkelse (1⁄2 dl)

40 g äggula (2)

40 g osaltat smör

Citronkräm: Koka upp citronsaft, socker och 125 gram vatten i en kastrull. Rör under tiden ihop 100 gram vatten, maizena och äggulor i en bunke. Rör ner den varma vätskan i bunken och blanda väl. Häll sedan tillbaka alltsammans i kastrullen och värm upp krämen under omrörning tills den börjar tjockna. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret i bitar och rör om tills smöret har smält. Låt svalna.

Italiensk maräng

125 g äggvita (4)

75 g vatten (3⁄4 dl)

210 g strösocker (2 1⁄2 dl)

Italiensk maräng: Vispa äggvitan till ett hårt skum i en bunke. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa så tills marängen är ljummen.

Bred ut citronkrämen i pajskalet och låt stå i frysen i 1 timme.Toppa med marängen och bränn av den med en gasbrännare. Ska pajen frysas? Låt i så fall pajen tina i kylen i 2 timmar och bränn sedan av marängen.

English

Pie dough
120g softened butter
60g icing sugar
180g plain flour
20 g of egg yolk (1)
100g white chocolate , for brushing
Dough: Preheat oven to 180 degrees. Mix all ingredients in a bowl and work into a smooth dough. Wrap the dough and let it rest in the fridge for 20 minutes. Roll out the dough to about a 3 mm thick circle and line a pie dish with removable rim, 22 - 24 cm in diameter all the way on the edges, cut of excess dough and pinch the bottom with a fork. Bake the bottom in the center of the oven until it got a nice color, 13-15 minutes. Let cool in. Melt white chocolate and brush a thin layer over the bottom.
Lemon Curd
125 g of fresh lemon juice
190g caster sugar
125 g water
100 g of water
30 g cornstarch cornstarch
40 g of egg yolk (2)
40 g unsalted butter
Lemon Curd: Boil the lemon juice, sugar and 125 grams of water in a saucepan. Stir in the meantime together 100 grams of water, cornstarch and egg yolks in a bowl. Stir in the hot liquid in the bowl and mix well. Then pour everything back into the saucepan and heat the curd, stirring until it begins to thicken. Pour the cream into a bowl , add the butter in chunks and stir until the butter has melted. Allow to cool .
Italian meringue
125 g of egg white (4)
75 g water
210 g caster sugar
Italian meringue: Beat egg whites until stiff in a bowl. Boil water and sugar to 121 degrees. Pour in a thin stream down the syrup in the bowl and beat together with electric mixer at maximum speed . Continue to whisk until the meringue is so cool.
Spread the lemon curd into pie crust and leave in the freezer for 1 timme.Toppa with meringue and burn it with a gas burner.