123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

MAZARIN TÅRTA

isabella kourieh

Hej hej Nu har det verkligen gått långt tid sedan jag la ut något på bloggen. Har haft så mycket saker att pyssla med, man kan inte hinna med allt :-).

Här har ni recept på en fantastiskt god mazarin tårta, passar perfekt nu när sommaren snart är här och man kan köpa svenska jordgubbar.

mazarinkaka

370 g mandelmassa

160 g rumstempererat smör

110 g ägg (2)

60 g äggula (3)

vaniljkräm

60 g äggula (3)

60 g strösocker (3⁄4 dl)

25 g maizena majsstärkelse (1⁄2 dl)

1⁄2 vaniljstång

250 g mjölk, 3% (2 1⁄2 dl)

15 g osaltat smör

garnering

färska jordgubbar

mazarinkaka: Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Riv mandelmassan och rör ihop den med smöret till en slät massa i en bunke eller matberedare. Blanda ner äggen ordentligt, ett i taget. Använder du en matberedare så kör på lägsta hastighet när du blandar i äggen. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 20–25 minuter, Låt kakan svalna.

vaniljkräm: Rör ihop äggulor, socker och maizena i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem tillsammans med stången i en kastrull.Tillsätt mjölken och koka upp. Plocka upp vaniljstången och vispa ner mjölken i äggblandningen. Blanda och häll tillbaka alltsammans i kastrullen. Koka varsamt upp blandningen tills den har tjocknat. Rör om hela tiden. Häll ner vanilj-krämen i en bunke, tillsätt smöret och rör om tills smöret har smält. Låt svalna. Fördela vaniljkrämen jämnt ovanpå mazarintårtan och dekorera med färska jordgubbar.