123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

MIN NATIONALDAGSGLASS.

isabella kourieh

Nu är sommar äntligen här och sommar medför att jag äter glass i stora lass :-) antar att jag inte är ensam om det. Inför Sveriges nationaldag har jag gjort ett särskilt glassrecept med smak av svensk sommar. Receptet är resultatet av ett samarbete mellan GB Gräddglass och mig i samband med lanseringen av den helt nya glassen ”Vår finaste GB Gräddglass”.

”Vår finaste GB Gräddglass” kan stoltsera med högst andel bär på marknaden och är krämig vaniljglass med en femtedel bärblandning. Jag har gjort ett recept som heter ”Vår finaste nationaldagsglass” och är baserad på ”Vår finaste GB Gräddglass med Jordgubbar”. Glassen läggs på en mördegskaka och blir en glassbakelse som passar bra att serveras vid festligheter. Som nationaldagen till exempel.

Recept

Vår finaste nationaldagsglass 6 – 7 st

1 paket Vår finaste GB Gräddglass med Jordgubbar

120 g rumstempererat smör

60 g (1 dl) florsocker

180 g (3 dl) vetemjöl

20 g (1 st) äggula

100 g vit choklad

Jordgubbssås

300 g jordgubbar

75 g (3/4 dl) strösocker

2 st lime

Knåda samman rumstempererat smör, florsocker, vetemjöl och äggula i en bunke, för hand eller i en matberedare till en deg. Plasta degen och låt vila i kylen i 20 min. Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på ett mjölat bord 3 – 4 mm tjock och ta ut 9 – 10 bottnar med en rund utstickare. Fodra runda eller båtformade mazarinformar som är 8 cm i diameter och se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg, nagga botten med en sked och stoppa in formarna i frysen i 20 minuter. Sätt ugnen på 180 grader och grädda mitt i ugnen i 8 – 9 min, ta ut och låt svalna i formen. Smält vit choklad försiktigt i en bunke över ett vattenbad. Pensla insidan av varje skal med vit choklad och låt stelna helt.

Koka upp jordgubbar, strösocker och saften från två lime tills jordgubbarna är mjuka. Mixa med en stavmixer och häll allt igenom en sil så att du får en fin och len sås, låt svalna helt innan servering.

Lägg en kula av Vår finaste GB Gräddglass med Jordgubbar i varje mördegsskal.

Garnera med färska jordgubbar och jordgubbssås.