123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

NATIONALDAGSTÅRTA

isabella kourieh

Imorgon är det 6 juni och det är Sveriges National dag. Fira detta med min mazarintårta, den är enkel att göra och väldigt vacker, men viktigast av allt är att den är riktigt god!

Mazarin tårta 10-12 bit

Mazarin kaka

370 g Mandelmassa

160 g smör (rumstemperatur)

110 g (2 st) Ägg

60 g (3 st) Äggula

Vaniljkräm

60 g äggula (3 st)

60 g socker (¾ dl)

25 g maizena (½ dl)

½ vaniljstång

250 g mjölk (2 ½ dl)

15 g Smör (osaltat)

Dekor

2 ask jordgubbar

Mazarinbotten: Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform 20 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Blanda mandelmassa med smöret till välblandat, blanda i ett ägg i taget tills du får en slät mazarinmassa. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen på 180 grader i 20-25 min.

Vaniljkräm: Rör ihop äggulor, strösocker och maizena i en bunke. Dela vaniljstång och skrapa ur kärnorna och lägg det i mjölken. Koka upp mjölk och vaniljstång i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner den varma mjölken i bunken, blanda väl och häll tillbaka alltihop i kastrullen. Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en kräm, sänk värmen och koka ytterligare 2 minuter. Häll över vaniljkrämen i en bunke och tillsätt smöret, rör om tills smöret har smällt, plocka ur vaniljstången och låt svalna i kylen.

Montering:

  1. Stryk ut vaniljkrämen på mazarin kakan
  2. Dekorera med jordgubbar