123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

PEPPARKAKSRULLTÅRTA MED LINGON

isabella kourieh

Pepparkaksrulltårta Foto: Andy Prhat

Botten

120 g Vetemjöl (2dl)

3 g Bikarbonat  (1/2tsk)

15 g julkryddor (1msk) - julkrydd mix (1msk kanel, 1 msk nejlika, 1/2 tsk ingefära)

165 g ägg (3)

130 g Strösocker  (1 1/2dl)

30 g Arla - filmjölk (1/2dl)

1. Sätt ugnen på 250 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke.

2. Vispa ägg och socker poröst, vänd i de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt sedan filmjölken.

3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen, 250° i 5-6 min.

4. Ta ut kakan, sockra den på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper, låt svalna.

Lingon och färskostfrosting

100 g Rumstempererat osaltat smör

300 g Färskost

10 g Vaniljsocker  (1msk)

140 g Florsocker  (2 1/4dl)

25 g Arla - vispgrädde   (1/4dl)

40 g lingonsylt

1. Vispa smör och färskost vit och fluffig. Vispa i vaniljsocker och florsockret lite i taget. Vispa till en fast och fin frosting.

2. Vispa slutligen i grädden och sist blanda i lingonsylten.

3. Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop till en rulle, dela i lagom stora bitar.

Cake
120 g flour
3 g Baking soda ( 1/2 tsp )
15 g Christmas spices ( 1 tbsp ) mix ( 1 tbsp cinnamon , 1 tablespoon of cloves, 1/2 tsp ginger )
165 g egg (3)
130 g Granulated sugar
30 g Arla - sour milk
1. Preheat the oven to 250 degrees . Sift all dry ingredients in a bowl.
2. Beat eggs and sugar until fluffy, turn into the dry ingredients with a spatula. Then add the sour milk .
3. Spread the batter on a baking sheet with parchment paper and bake in the oven , 250 ° for 5-6 minutes.
4. Remove the cake , sweeten it with sugar on to the surface and Turn up side down on to a baking sheet and allow to cool .
Lingonberry and cream cheese frosting
100 g unsalted butter
300 g cream cheese
10 g vanilla sugar ( 1 tbsp )
140 g icing sugar
25 whipped cream (2 tbsp)
40 g lingonberry jam
1. Beat butter and cream cheese white and fluffy. Beat in vanilla and icing sugar a little at a time. Beat to a firm and nice frosting.
2. Whisk in the cream and finally last lingonberry jam.
3. Spread the frosting evenly on the cake and roll up into a roll , cut into bite sized pieces.