123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

RABARBERPAJ MED MANDELKRÄM

isabella kourieh

8 st pajer

Mördeg

90 g florsocker (2 dl)

270 g vetemjöl (4 ½ dl)

180 g smör

1 st äggula

Mördegsbotten: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Det går även bra att blanda ihop degen i en matberedare. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock, stick ut runda mördegsplattor och fodra runda pajformar 9 -10 cm i diameter. Fodra ända upp på kanterna och skär rent överflödig deg.

Mandelkräm

60 g äggula (3 st)

60 g socker (¾ dl)

25 g maizena (½ dl)

½ vaniljstång

250 g mjölk (2 ½ dl)

400 g mandelmassa

Mandelkräm: Rör ihop äggulor, strösocker och maizena i en bunke. Dela vaniljstång och skrapa ur kärnorna och lägg det i mjölken. Koka upp mjölk och vaniljstång i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner den varma mjölken i bunken, blanda väl och häll tillbaka alltihop i kastrullen. Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en vaniljkräm, sänk värmen och koka ytterligare 1 minut. Häll över i en bunke plocka ur vaniljstången och låt svalna. Blanda vaniljkräm med lite i taget av mandelmassan tills du har en slät mandelkräm.

Rabarber

5 st Rabarber stjälkar

85 g Strösocker (1dl)

15 g kardemumma (1msk)

Rabarber: Dela Rabarber stjälkarna i lagom små bitar, och lägg i en bunke. Strö över strösocker och kardemumma och blanda runt.

Havre crumble

60 g smör

40 g strösocker (1/2 dl)

90 g vetemjöl (1 1/2 dl)

30 g havregryn (1/2dl)

Havre crumble: Blanda samman alla ingredienser i en bunke och nyp med fingrarna tills du har en smuldeg.

Vaniljsås

80 g äggula (4)

90 g strösocker (1dl)

1/2 st vaniljstång

300 g grädde (3dl)

100 g mjölk (1dl)

35 g Smör osaltat

Vaniljsås: Blanda äggulor, strösocker i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna, koka upp det med mjölken och grädden. Häll det sedan över äggulorna och blanda väl. Häll tillbaka till kastrullen och under låg värme rör du tills vaniljsåsen börjat tjockna. Ta bort från plattan och blanda i smöret, häll över det i en skål och låt svalna.

  1. Fodra formarna och fyll med mandelkräm
  2. Lägg i rabarber och smula över smuldeg
  3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 25-27 min

Hoppas att det smakar :-)