123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

RECEPT PÅ DONUTS

isabella kourieh

Ett fullspäckat Gokväll startar igång denna säsongen med massor av härliga människor i studion som du inte får missa. Ikväll 18.15.

DONTUS - ca 20 st

15 g röd jäst

10 g ljummen vatten (1 msk)

80 g smör

400 g mjölk (4 dl)

130 g strösocker (1,5 dl)

10 g salt (1 tsk)

110 g ägg (2 st)

1/2 st rasp från en citron

720 g vetemjöl (12 dl)

1 l matolja (fritering)

GLASYR

75 g smör

300 g florsocker (5 dl)

50 g mjölk (1/2 dl)

röd karamellfärg

strössel

Donuts: Smula jästen i en bunke och häll över ljummet vatten, lös upp jästen med en sked. Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt den svalna till fingervarmt. Häll smöret och mjölken över jästen och tillsätt strösocker, salt, ägg, citron zest och mjölet. Blanda till en slät deg. Låt degen vila i cirka 10 min och lägg upp degen på ett mjölat bord, kavla cirka 1 cm tjock deg. Med hjälp av en utstickare tar du ut rundlar och sedan med en lite mindre utstickare tar du ut ett hål i mitten. Går även bra att använda sig av ett större och mindre glas. Låt dem jäsa till dubbel storlek cirka 1 1/2 timme.

Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull och fritera de jästa ringarna cirka 1 minut på vardera sida tills det får en gyllenbrun färg. Plocka upp donutsen och låten dem rinna av på hushålspapper.

Glasyr: Smält smöret i en kastrull och låt den svalna i någon minut. Rör i med en visp florsocker och mjölk och blanda till en slät glasyr, färga efter tycke och smak. Doppas donutsen, lyft upp ska av och vänd. Dekorer med valfri strössel.