123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

SAFFRAN MAZARIN

isabella kourieh

Saffran mazarin - 10 -11 st

Mördeg

120 g Smör – rumstemperatur

60 g Florsocker (1dl)

180 g Vetemjöl (3dl)

20 g Äggula (1st)

Mördeg: Knåda samman alla ingredienser i en bunke för hand eller i en matberedare till en deg. Plasta degen och låt vila i kylen i 20 min. Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på ett mjölat bord 3-4 mm tjock och ta ut 9 – 10 bottnar med en rund utstickare. Fodra runda mazarinformar som är 8 cm i diameter och se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg.

Mazarin fyllning

50 g Smör – smält

0,5 g Saffran (1påse)

370 g Mandelmassa

100 g Smör – rumstemperatur

110 g Ägg (2st)

60 g Äggula (3st)

8 g Vaniljsocker (1msk)

18 g Vetemjöl (2msk)

Garnera med hyvlad mandel

Mazarin fyllning: Sätt ugnen på 180 grader. Smält 50 gram smör och blanda i saffran, ställ åt sidan. Blanda mandelmassan ihop med lite i taget av smöret till en slät massa i en bunke eller matberedare, tillsätt det smälta smöret med saffran. Blanda ner ett ägg i taget och blanda väl, använder du en matberedare så kör du på lägsta hastighet när du blandar i äggen, blanda sist i vaniljsocker och vetemjöl och blanda väl till en slät och fin massa. Fyll formarna med lite mer än 3/4 delar med massa, strö över hyvlad mandel och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 15 - 16 cm eller tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut ur ugnen, låt svalna innan du vänder ut dem ur formarna, pudra på florsocker innan servering.

Shortcrust pastry
120g butter - room temperature
60 g icing sugar
180 g flour
20 g egg yolk (1)
Shortcrust pastry: Knead together all ingredients in a bowl by hand or in a food processor until a dough. Wrap the dough and let rest in the fridge for 20 minutes. Remove the dough , knead lightly and roll out on a floured table 3-4 mm thick and take out 9-10 bottoms with a round cutter. Line round 10 - 11 pans that are 8 inches in diameter and make sure the dough goes over the edges , cut of excess dough.
Saffron filling
50 g butter - melted
0.5 g Saffron
370 g almond paste
100g butter - room temperature
110 g Eggs ( 2 )
60 g egg yolk ( 3 )
8 g vanilla sugar ( 1 tbsp )
18 g of wheat flour ( 2 tbsp )
Garnish with sliced almonds
Mazarin filling: Preheat the oven to 180 degrees. Melt 50 grams of butter and mix in the saffron , then set aside . Mix the almond paste together with a little at a time with the butter to a smooth paste in a bowl or food processor , add the melted butter with saffron. Mix in one egg at a time and mix well , use a food processor to run at minimum speed when you mix in the eggs , mix last in the vanilla sugar and flour and mix well to a smooth and fine filling. Fill the molds with a little more than 3/4 with filling, sprinkle with sliced almonds and bake in the oven at 180 degrees for around 15 - 16 cm or until the cake had a nice golden brown color. Remove from the oven , allow to cool before turning them out of the molds.