123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

SMÖRBULLAR

isabella kourieh

Smörbullar - 35-40 st

Deg

500 g Mjölk  (5dl) 50 g Jäst (för söta degar) 810 g Vetemjöl (13 1/2dl) 150 g Smör - rumstemperatur 3 g Salt (1/2tsk) 90 g Strösocker (1dl)

Deg: Värm på mjölken till fingervarmt, smula i jästen och blanda runt tills jästen löst sig. Häll vätskan i matberedare och tillsätt vetemjöl, smör, salt, socker och om du vill 1 tsk mald kardemumma. Arbeta degen väl med en krok tills degen börjat släppa på kanterna och känns elastisk och fin. Lägg ut degen på ett lätt mjölat bord och låt vila i 15 min under en duk. Under tiden gör du smör fyllningen.

Smör fyllning 150 g Smör – rumstemperatur 90 g Strösocker (1dl) 20 g Vaniljsocker (2 1/2msk)

Smör fyllning: Rör samman allt i en bunke till en slät och fin fyllning.

Pensling 1 st Ägg Pärlsocker

Dela degen i 2 bitar och kavla ut varje bit 40*25 cm. Bred på smörfyllning och börja rulla ihop degen uppifrån och ner till en rulle. Skär ut lagom stora bullar och lägg i bullformar på plåt med bakplåtspapper, lägg en duk över och låt jäsa 45 – 50 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och grädda 8-10 min, tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

English - Butter buns

Dough
500 g Milk
50 g Jest
810 g flour
150 g butter - room temperature
3 g salt
90 g Sugar
Dough: Heat the milk to lukewarm, crumble in the yeast and mix around until the yeast has dissolved. Pour the liquid into food processor and add the flour, butter, salt, sugar, and if you want 1 teaspoon ground cardamom. Knead the dough well with a hook until the dough started to drop on the edges and feels elastic and fine. Place dough on a lightly floured table and let rest for 15 minutes under a cloth. Meanwhile make the butter filling.
Butter filling
150 g butter - room temperature
90 g Sugar
20 g vanilla sugar
Butter filling: Stir everything together in a bowl until smooth and fine filling.
Brushing
1 st Eggs
Pearl sugar
Divide the dough into 2 pieces and roll out each piece 40 * 25cm. Spread with butter filling and begin rolling up the dough from the top down into a roll. Cut bite-sized buns and place in paper cups on sheet with parchment paper, place a cloth and let rise 45-50 minutes. Preheat the oven to 250 degrees. Brush the buns with beaten egg, sprinkle with pearl sugar and bake for 8-10 minutes, until the buns got a nice golden brown color. Remove and let cool.