123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

JUST A CAKE!

isabella kourieh

Tårtbottnar - 12–14 bitar  English: Cake bases - 12-14 bits

330 g vetemjöl (5 ½ dl) - 330 g flour

510 g strösocker (6 dl) - 510g caster sugar

120 g kakao (3 dl) - 120 cacao

15 g bikarbonat (1 msk) - 15g bakingsoda

7 g bakpulver (1 ½ tsk) - 7g baking powder

10 g salt (1 ½ tsk) - 10g salt

10 g vaniljsocker (1 msk) - 10g Vanilla sugar

165 g ägg (3, rumstempererade) - 3 eggs

350 g mjölk (3 ½ dl) - 350g milk

180 g vegetabilisk olja (2 dl) - 180 g vegetable oil

350 g kokande vatten (3 ½ dl) - 350 g of boiling water

Smörkräm - buttercream

400 g rumstempererat osaltat smör - 400g unsalted butter

10 g vaniljsocker (1 msk) - 10g vanilla suger

150 g äggvita (4–5) - 150g eggs

220 g strösocker (2 ½ dl) - 220g caster sugar

1 nypa salt - 1 pinch of salt

Mascarponefyllning - filling

500 g mascarpone - 500g mascarpone

150 g florsocker (2 ½ dl) - 150g icing sugar

16 g vaniljsocker (1 ¾ msk) - 16g vanilla sugar

250 g vispgrädde (2 ½ dl) - 250g whipping cream

skalet av 1 citron - 1 lemon zest

Garnering

färska bär - fresh berries

Tårtbottnar: Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla 4 bakformar, 21–22 cm i diameter, och täck bottnarna med bakplåtspapper. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Vispa för hand ihop ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke. Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör ihop till en tjock, jämn smet. Tillsätt vattnet och blanda väl, smeten kommer att vara lös. Fördela smeten jämnt i formarna (ca 410 gram smet i varje) och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Känn med sticka att bottnarna är genomgräddade. Låt bottnarna svalna. Skär eventuellt till översidan på alla bottnar så att de blir raka.

Preheat oven to 150 degrees. Grease and floured baking 4 pans, 21-22 cm in diameter, and cover the bottoms with parchment paper. Sift all dry ingredients in a bowl. Whisk by hand together eggs, milk and oil lightly in another bowl. Mix the dry ingredients into the egg mixture and mix to a thick, smooth batter. Add the hot water and mix thoroughly, the batter will be loose. Spread the batter evenly in the molds (about 410 grams of batter in each) and bake in the oven for about 40 minutes. Feel the sting that the bottoms are baked through. Let bottoms cool. Optionally cutting the upper side of all bottoms so that they become straight.

Smörkräm: Vispa smör och vaniljsocker fluffigt i en bunke. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad och vispa med elvisp tills alla sockerkristaller har lösts upp. Ta bort skålen från värmen och fortsätt att vispa tills marängen är styv och har svalnat. Tillsätt lite i taget av smöret och vispa tills det blir en slät och fin kräm.

Buttercream: Beat butter and vanilla sugar until fluffy in a bowl. Add egg whites, sugar and salt in a bowl. Put the dish in a water bath and whisk with an electric whisk until all the sugar crystals have dissolved. Remove bowl from heat and continue to whisk until the meringue is stiff and cool. Add a little at a time to the butter and whisk until it becomes smooth and delicate cream.

Mascarponefyllning; Vispa samman mascarpone, florsocker och vaniljsocker lite lätt i en bunke. Rör ner grädden lite i taget. Vispa tills det blir en fast och fin kräm. Blanda till sist ner citronskalet.

Filling; Whisk together the mascarpone, icing sugar and vanilla lightly in a bowl. Stir in the cream a little at a time. Whisk until it becomes a solid and fine cream. Mix finally the lemon peel.

Dela bären som ska vara i tårtan i små bitar. Lägg ihop tårtan med mascarponekräm och bärbitar mellan bottnarna. Täck hela tårtan med smörkräm och dekorera med bär och citronmeliss.

Share berries that should be in the cake into small pieces. Add together the cake with mascarpone cream and berries in between the bottoms. Cover the entire cake with buttercream and decorate with berries.