123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

STRAWBERRY & RASPBERRY PIE

isabella kourieh

Jordgubb & hallon paj - 10 bitar

Mördegsbotten

120 g florsocker (2dl)

390 g vetemjöl (6 1/2dl)

270 g rumstempererat smör

1 st ägg

Fyllning

750 g Jordgubbar (1 1/2L)

250 g Hallon

130 g Strösocker (1 1/2dl)

40 g Maizena (3/4dl)

1 st Citron zest

Pensling

1 st Ägg

Råströsocker

Servering

1 L vaniljglass

Mördegsbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock platta. Fodra en rund pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med degen och skär av överflödig deg.

Fyllning: Tvätta och snoppa jordgubbarna. Dela på mitten och lägg i en bunke, blanda i strösocker, maizena och citron zest. Fördela jordgubbarna i pajen och varva med hallon.

Kavla ut resterande deg 3 mm tjock och skär ut 8 st lika breda band som du flätar upp på pajen. Nyp av överflödig deg mot pajformens kant, pensla med ägg och strö råströsocker över, grädda mitt I ugnen 40-45 min. Bakar du på ett galler rekommenderar jag att du har en plåt med bakplåtspapper under då det kan bubbla över. Ta ut pajen och låt svalna helt innan du servera den med en kula vaniljglass.

English - Strawberry & raspberry pie - 10 pieces

Pastry crust

120g icing sugar
390g flour
270g softened butter
1 egg
Filling
750g Strawberries
250g raspberries
130g granulated sugar
40g Cornstarch
1 lemon zest
Brushing
1 Egg
raw Sugar
Serving
vanilla ice cream
Pastry crust: Preheat oven to 200 degrees. Mix all ingredients in a bowl and work into a smooth dough, wrap and let rest in the fridge for 30 minutes. Roll out the dough to about a 3 mm thick plate. Line a round pie dish with detachable edge, 24 cm in diameter, with the dough and cutting the excess dough.
Filling: Wash the strawberries. Cut in half and place in a bowl, mix in the sugar, cornstarch and lemon zest. Divide the strawberries in the pie and unwind with raspberries.
Roll out the remaining dough 3mm thick and cut out 8 pieces of equal width strips as you braid up the pie. Pinch off any excess dough against pie dish edge, brush with egg and sprinkle raw sugar over, bake in the center in the oven 40-45 minutes. If you bake on a rack, I recommend you have a baking sheet with baking paper under, it may bubble over. Remove the pie and let cool completely before you serve it with a scoop of vanilla ice cream.