123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

SUMMER BERRY GALETTES

isabella kourieh

I senast numret i tidningen Hembakat och i min del "Sött med Roy" hittar ni recept på mina enkla och supergoda pajer och självklart recept på massor med andra godsaker. Verkligen en tidningen jag rekommenderar för dig som älskar hembakat. Snart är det ju midsommar, dessa små godningar passar perfekt att avsluta en härlig midsommar middag med.

Pâte brisée-deg - 10–11 st Pajer

350 g osaltat smör, kallt

75 g vatten (3/4 dl), iskallt

450 g vetemjöl (7 1⁄2 dl)

9 g salt (1 1⁄2 tsk)

12 g strösocker (1 msk)

Fyllning

3 stjälkar rabarber, smala

120 g hallon

10 jordgubbar

220 g strösocker (2 1⁄2 dl)

25 g maizena majsstärkelse (1⁄2 dl)

1⁄2–1 dl rårörsocker

Gör så här: 1. Deg: Dela smöret i små kuber och lägg det och vattnet i kylen, så att det är kallt innan du kör ihop degen.

2. Blanda mjöl, salt och strösocker i en matberedare. Lägg i smöret och kör maskinen pulserande tills degen känns smulig.

3. Tillsätt det kalla vattnet lite i taget medan du kör maskinen lite i taget. Ta upp degen när den precis känns som om den går ihop. Plasta in den och låt den vila i kylen 1–2 tim. Det går bra att göra degen dagen innan.

4. Kavla ut degen 3–4 mm tjock. Stick ut runda bitar, ca 13–14 cm i diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Fyllning: Dela rabarbern i små bitar, hallon på mitten och jordgubbar i 2 eller 4 delar, beroende på storlek. Blanda strösocker med maizena och blanda sedan i det med bären.

6. Lägg en matsked av fyllning i mitten på varje pajdeg. Pensla kanterna med vatten och vik dem lite lätt över fyllningen. Pensla det uppvikta med vatten och strö rå- rörsoker på kanten. Lägg pajerna i frysen i 20 min, innan de ska gräddas. Sätt ugnen på 200 grader.

7. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 25 min. Servera dem med vaniljvisp.

Hemgjord vaniljvisp

60 g äggula (3 st)

60 g strösocker (3/4 dl)

25 g maizena majsstärkelse (1⁄2 dl)

1⁄2 vaniljstång

250 g mjölk, 3 procent (2 1⁄2 dl)

15 g osaltat smör

300 g vispgrädde (3 dl)

Gör så här: 1. rör ihop äggulor, socker och mai- zena i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem tillsammans med stången i en kastrull.

2. Tillsätt mjölken och koka upp. Plocka upp vaniljstången och vispa ner mjölken i äggblandningen. Blanda och häll tillbaka alltsammans i kastrullen.

3. Koka varsamt upp blandningen och vispa tills den har tjocknat. Rör om hela tiden så att krämen inte bränner fast I bottnen. Häll ner vaniljkrämen i en bunke, tillsätt smöret och rör om tills smöret har smält. Plasta och låt svalna helt.

4. Vispa grädden och blanda den med vaniljkrämen.

English

Pâte brisee-dough - 10-11 Pies
350g unsalted butter, cold
75 g water, ice cold
450g plain flour
9 g of salt
12g caster sugar
topping
3 stalks rhubarb
120g raspberries
10 strawberries
220g caster sugar
25 g cornstarch
30 g raw cane sugar

1. Divide the butter into small cubes and add it and the water in the fridge so it is cold before you make the dough.

2. Mix flour, salt and granulated sugar in a food processor. Add the butter and run the machine little by little until the dough feels crumbly.

3. Add the cold water a little at a time while running the machine a little at a time. Remove the dough when it just feels like it goes together. Wrap and let it rest in the fridge for 1-2 hours. It's fine to make the dough the day before.

4. Roll out the dough 3-4 mm thick. Stick out round pieces, about 13-14 cm in diameter and place them on a baking sheet with parchment paper.

5. Filling: Divide the rhubarb into small chunks, raspberries and strawberries in half into 2 or 4 pieces, depending on size. Mix powdered sugar with cornstarch, then mix it with berries.

6. Add a tablespoon of filling in center of each pastry. Brush the edges with water and fold them lightly over the filling. Brush the turn-up with water and bedding raw rörsoker on edge. Place the pies in the freezer for 20 minutes before you bake it. Preheat oven to 200 degrees and b

ake the pies in the oven for about 25 min. Serve them with vanilla whipped.

Homemade vanilla whipped
60 g egg yolk

60g caster sugar

25 g cornstarch

1/2 vanilla bean

250 g of milk,

15g unsalted butter

300g whipping cream
1. stir together egg yolks, sugar and cornstarch in a bowl. Split the vanilla bean, scrape out the seeds and put them in a saucepan.
2. Add the milk and bring to a boil. Whisk the milk into the egg mixture. Mix and pour everything back into the saucepan.
3. Boil gently up the mixture and whisk until it has thickened. Stir constantly so that the cream does not burn the bottom. Pour custard into a bowl, add the butter and stir until butter is melted. Wrap and let cool completely.
4. Whip the cream and mix it with vanilla ice cream.