123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

SUMMER CAKE

isabella kourieh

10–12 bitar

marängbottnar

180 g mandelmjöl (3 1⁄2 dl) eller motsvarande mängd skållad, skalad och malen sötmandel

180 g florsocker (3 dl)

180 g äggvita (6)

35 g strösocker (21⁄2 msk)

145 g florsocker (2 1⁄2 dl)

1 citron, rivet skal & några droppar röd karamellfärg

fyllning

500 g vispgrädde (5 dl)

garnering

valfria färska bär

marängbottnar : Sätt ugnen på 170 grader. Blanda mandelmjöl och 180 gram florsocker.Vispa äggvitan till fast skum, tillsätt strösocker och 145 gram florsocker och fortsätt vispa tills marängen blivit styv. Vänd med en slickepott ner mandelmjöl blandningen, citronskal och karamellfärg. Blanda väl men försiktigt, annars kan marängen sjunka ihop.

Spritsa ut 4 runda marängbottnar, cirka 18 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper. Det går också bra att stryka ut runda bottnar med hjälp av en palett. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 15 minuter. Låt bottnarna svalna på plåten.

Vispa grädden till fyllningen, fördela den jämnt mellan bottnarna och avsluta med grädde på toppen. Garnera tårtan med massor av färska bär.

English

meringue
180 g almond flour or the equivalent amount of blanched, peeled and ground almonds
180 g icing sugar
180 g egg white (6)
35 g caster sugar
145 g icing sugar
1 lemon, zest and a few drops of red food coloring
topping - 500 g of whipped cream
garnish - fresh berries
meringue: Preheat the oven to 170 degrees. Mix the almond flour, 180 grams of icing sugar. Whisk the egg white until stiff, add the powdered sugar and 145 grams of powdered sugar and continue whisking until the meringue become rigid. Turn with a spatula into almond flour mixture, lemon zest and food coloring. Mix well but gently, otherwise the meringue collapse.
Pipe the meringue 4 round bottoms, about 18 cm in diameter, on the baking sheet with parchment paper. Bake bottoms in the middle of the oven for 15 minutes. Let bottoms to cool on the baking sheet.
Whip the cream into the filling, spread it evenly between the bottoms and finish with cream on top. Frost the cake with lots of fresh berries.