123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

TIRAMISU

isabella kourieh

En Tiramisu till helgen kanske?

Tiramisu

6-7 port

Kaffe dränkning

170 g Strösocker (2dl)

450 g Vatten (4,5dl)

15 g Espresso kaffe pulver (0,5dl) - finmalen

50 g Marsalvin (0,5dl)

18 st Finger kex (saviardokex)

Kaffe dränkning: Blanda strösocker, vatten och espresso pulver i en kastrull och koka upp. Stäng av värme och ha i marsalvin, låt det svalna.

Tiramisu

250 g Mascarpone (1pkt)

50 g Grädde (0,5dl)

1 st Gelatinblad

250 g Grädde (2,5dl) – lösvispad

50 g Äggula (3st)

50 g Vatten (0,5dl)

85 g Strösocker (1dl)

Dekorera

200 g vispad grädde (2dl)

Kakao

Tiramisu: Blanda mascarpone och grädde i en bunke. Lägg gelatinblad i en skål med kallt vatten. Vispa upp grädden i en annan bunke, inte för hårt utan lösvispad och krämig. Separera äggulorna från äggvitorna och lägg äggulorna i en bunke och i en kastrull blandar du vatten och strösocker. Koka upp vatten och socker och häll det över äggulorna medan du vispar på max hastighet, vispa tills äggskummet är svalt. Plocka upp gelatinbladet från vattnet och lägg i en annan skål utan vatten, Smält gelatinblad försiktigt i mikron eller över ett vatten bad, blanda i det i skummet och blanda väl. Blanda i lite i taget av skummet i bunken med mascarponen tills du har en slät kräm, vänd sist i grädden och blanda tills du har en slät och fin tiramisu kräm.

Montering.

  1. bryt bitar av finger kexen och lägg i botten av glaset
  2. häll på rikligt med kaffe dränkning och låt kexen suga åt sig
  3. lägg på ett lager med tiramisu kräm, så börjar dom om igen.
  4. Stoppa in i kylen 30 minuter, ta ut och dekorera med grädde och kakao.
  5. Bör stå i kylen 1 timme innan man äter.