123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

TOSCA KAKA, OHH SÅ GOTT!

isabella kourieh

Tosca kaka är absolut en av mina favorit kakor. Mjuk mazarin kaka, knäckigt täcke av härliga nötter, denna kaka är så god och innehåller allt jag tycker om. Har man väl börjat äta en kan det vara svårt att sluta :-).

Tosca kaka

Ca 12 st

Mördeg

90 g florsocker (2 dl)

270 g vetemjöl (4 ½ dl)

180 g smör

55 g ägg (1st)

Mazarinmassa

250 g Mandelmassa

100 g smör (rumstemperatur)

110 g ägg (2 st)

60 g äggula (3st)

Tosca

50 g mandelslpitt (1/2dl)

30 g pistagenötter (1/2dl)

50 g cashewnötter (1/2dl)

30 g macadamiennötter (1/2dl)

50 g grädde (1/2dl)

50 g smör

50 g strösocker (3/4 dl)

50 g honung eller glykos (2msk)

Mördeg: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Det går även bra att blanda ihop degen i en matberedare. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock och stick ut runda mördges bottnar, fodra runda formar 9 cm i diameter. Fodra ända upp på kanterna och skär rent överflödig deg.

Mazarinmassa: Blanda mandelmassa med smöret till välblandat, blanda i ett ägg i taget tills du får en slät mazarinmassa. Fyll mördegsformarna och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 13-15 min.

Tosca: Blanda alla nötter i en bunke. Koka grädde, smör, strösocker och honung/glykos i en tjockbottnad kastrull. Koka under omröring till toscan börjar få en lätt gyllenbrun färg. Slå över nötterna och blanda, låt stå åt sidan och svalna. Platta ut lagom stora tosca bitar och lägg på den bakade mazarin bitarna och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min.

Montering:

  1. Fodra och fyll med mazarin massa, och grädda i ugnen
  2. Gör toscan och lägg lägg på mazarin kakorna och grädda igen