123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Old news

Sweets by Roy Fares

VÄRLDENS GODASTE SEMLOR

isabella kourieh

Här har ni recept på semlorna jag bakar i Gokväll på lördag. Säger bara en sak, mums!

Semlor - ca 14 st

Vetedeg

Fördeg:

200 g mjölk (2 dl)

260 g vetemjöl (4 dl)

25 g jäst

Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan i det med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellan fart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15 min.

160 g vetemjöl (3 dl)

1 st ägg

2 g salt (1/2 tsk)

5 g kardemumma (1 msk)

80 g smör

80 g strösocker (1 dl)

Blanda i resterande ingredienser i fördegen och kör någon minut på låg hastighet sen lite snabbare i cirka 7 minuter tills degen blivit glansig och fin. Dela degen på 14 lika stora bitar cirka 60 g/st. Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1,30 – 2 timmar. Grädda mitt i ugnen på 250 grader in, sänk direkt till 200 grader och grädda i ca 8 min, tills bullen fått en fin gyllenbrun färg.

Mandel fyllning

500 g mandelmassa

50 g mald mandel (1 dl)

50 g hackad mandel (1/2 dl)

5 g kardemumma (1 msk)

20 g vaniljsocker (2 1/2 msk)

90 g florsocker (1 1/2 dl)

150 g mjölk (1 1/2 dl)

1 L grädde ( som ska vara på semlan)

Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandel fyllning.