123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nyheter

 

Nyheter


Roy bakar sig fram i Amerika med start onsdag den 23 augusti, kl 20.00 på Kanal 5. 

I Roy Fares i Amerika får vi hänga med tittarnas älsklingskonditor på en turné mellan några av världens godaste, galnaste och mest grandiosa bakverk.
Roy Fares ger sig ut på en smarrig roadtrip längs med USA:s östkust, och bjuder på både sötsaker och spännande möten med lokala hjältar. Under resans gång träffar han också en och annan folkkär svensk kändis som visar upp sina USA-favoriter.
Roy Fares i Amerika får premiär i Kanal 5 senare i år.

Key West har sin berömda Key lime pie, Miami har brain freeze-glassen och jordgubbsfestivalen, Nashville har banana pudding och Elvis pie. USA är ett desserternas Mecka, och varje stat, stad och kvarter stoltserar med sina egna specialiteter.
Konditorn och Dessertmästarna-jurymedlemmen Roy Fares reser över Atlanten för att smaka sig igenom den amerikanska östkusten. I sex avsnitt provar han på att både äta och skapa makalösa bakverk och utforskar varje orts egna godsaker - i jakt på den allra godaste.

-       Jag har redan träffat så många fantastiska, inspirerande och gästvänliga människor under inspelningarna och jag ser fram emot att få dela med mig av allt de har lärt mig, säger Roy Fares, som påbörjade resan i början på mars.

-       Vid sidan av bakningen blir det också en hel del smått galna upptåg på den här resan. Bland annat har jag deltagit i en jordgubbsätartävling och provat Kite-surfning, och fler roliga äventyr väntar.

Bland de svenska kändisar som dyker upp i programmet märks bland andra Pernilla och Bianca Wahlgren och Peg och Penny Parnevik.

Med vänliga hälsningar, 
Roy Fares


Roy Fares och Mattias Ljungberg startar det innovativa café-konceptet MR Cake - 3 april 2017

Fram emot hösten öppnas den första MR Cake, ett helt nytt café koncept från två av Sveriges allra bästa konditorer - Mattias Ljungberg och Roy Fares.
Fokus ligger på USA-influerade bakverk av högsta klass serverat i en stilfull och varm miljö som gör hantverket rättvisa. På sikt planeras en kedja av caféer och en rad andra produkter under varumärket. Den första MR Cake öppnar på Östermalm i Stockholm i början av hösten. MR Cake handlar i grunden om kärlek till hantverket och riktiga goda bakverk, men det läggs även stort fokus på känslan, interiören och lokalerna.

- Vi kände att det var dags att ta konditor-Sverige till nästa nivå. Med USA-influerade bakverk i högsta kvalitet och en miljö som gör bakverken rättvisa öppnar vi MR Cake.
Det här är början på en fantastisk resa, säger Mattias Ljungberg

Konceptet MR Cake har tagits fram av Mattias Ljungberg och Roy Fares. De är bägge mycket erkända konditorer med flera utmärkelser vardera och även lång erfarenhet av att driva konditoriverksamheter av olika slag. Mattias är kanske mest känd för sin nyskapande semmel-wrap han tog fram på Tössebageriet i Stockholm som han driver sedan ett antal år. Mattias har även plockat hem ett antal prestigefyllda utmärkelser genom åren, bland andra årets konditor 2006, två OS-guld och ett VM-silver med kocklandslaget.
Roy Fares är en av Sveriges idag mest populära konditorer med otaliga Tv-framträdanden och kokböcker i bagaget. 2014 utsågs hans bok Unite States of Cakes till Världens Bästa Kokbok i tävlingen Gourmand World Cookbook Awards. Roy har inspirerat massivs med hemmabagare genom sina böcker och framträdanden, alltid med målet att sprida kunskap och får fler att baka.

- Att öppna eget är något jag alltid drömt om. Entreprenörsådran i mig har alltid velat göra det här. Ända sedan jag upptäckte min passion för bakning har jag verkat för att inspirera andra och locka till bak-konsten. Att skapa en plats, ett konditori som gör just det är nästa steg i det arbetet, säger Roy Fares.

Tillsammans skapar Roy och Mattias nu MR Cake, ett koncept som de har planer på att utveckla under de kommande åren. Investeringen ligger i miljonklassen för att starta upp projektet med den första lokalen i Stockholm.

- Tanken är att bygga en kedja med caféer över hela landet, men vi kommer även erbjuda catering, diverse kurser, böcker och kringutrustning för att sprida kunskapen och kärleken till riktigt goda bakverk. Det här är en stor satsning och jag är otroligt glad att ha hittat en perfekt partner i Mattias för att förvekliga den här drömmen, avslutar Roy Fares.

Om MR Cake:
MR Cake är ett cafékoncept grundat konditor duon Mattias Ljungberg och Roy Fares. MR Cake fokuserar på USA-influerade och högkvalitativa bakverk i en miljö som matchar hantverket. Man arrangerar även utbildningar och annan relaterad verksamhet.


ROY Fares bakar sig fram i Amerika - 29 MARS 2016

 

I Roy Fares i Amerika får vi hänga med tittarnas älsklingskonditor på en turné mellan några av världens godaste, galnaste och mest grandiosa bakverk. Roy Fares ger sig ut på en smarrig roadtrip längs med USA:s östkust, och bjuder på både sötsaker och spännande möten med lokala hjältar. Under resans gång träffar han också en och annan folkkär svensk kändis som visar upp sina USA-favoriter. Roy Fares i Amerika får premiär i Kanal 5 senare i år.

Key West har sin berömda Key lime pie, Miami har brain freeze-glassen och jordgubbsfestivalen, Nashville har banana pudding och Elvis pie.
USA är ett desserternas Mecka, och varje stat, stad och kvarter stoltserar med sina egna specialiteter. Konditorn och Dessertmästarna-jurymedlemmen Roy Fares reser över Atlanten för att smaka sig igenom den amerikanska östkusten. I sex avsnitt provar han på att både äta och skapa makalösa bakverk och utforskar varje orts egna godsaker - i jakt på den allra godaste.

Jag har redan träffat så många fantastiska, inspirerande och gästvänliga människor under inspelningarna och jag ser fram emot att få dela med mig av allt de har lärt mig,
säger Roy Fares, som påbörjade resan i början på mars.

Vid sidan av bakningen blir det också en hel del smått galna upptåg på den här resan. Bland annat har jag deltagit i en jordgubbsätartävling och provat Kite-surfning, och fler roliga äventyr väntar.

Bland de svenska kändisar som dyker upp i programmet märks bland andra Pernilla och Bianca Wahlgren och Peg och Penny Parnevik.

Roy Fares vann 2010 tävlingen Årets konditor och har gett ut flera hyllade och prisade kokböcker. 2015 ledde han Kanal 5-programmet United States of Cakes, baserat på hans bok med samma titel. Sedan 2013 är han också en av jurymedlemmarna i Kanal 5:s populära Dessertmästarna, som återkommer med en ny säsong i höst.

Roy Fares i Amerika produceras av Brand New Content för sändning i Kanal 5 under 2017.


SWEET SPOTS OF NEW YORK – 15 mars 2016

Mästerkonditorn Roy Fares är tillbaka i USA. Och denna gång är det östkusten, eller rättare sagt New York, som finkammas i jakten på de allra bästa bakverken och sötsakerna. ”The Big Apple” blir i Roys sällskap ett enda stort, sött kanderat äpple – fullt av häpnadsväckande godsaker.

Det här är uppföljaren till den prisade Los Angeles-baserade bakboken United States of Cakes. Följ med Roy till New Yorks söta värld. Klassiskt amerikanska pajer och doughnuts samsas med det senaste nya inom konditorvärlden,
såsom den franska, nygamla delikatessen kouign-amann –
ett karamelliserat och frasigt underverk. Och som en extra ”treat” – som bara de många kulturernas stad kan bjuda på
– churros, gelato, egg tarts och andra spännande godsaker från världen över.

 

Roy tar med oss till både kända och okända konditorier där han bjuds på ett överflöd av cookies, pajer, glass, cheesecakes och sundaes och annat absolut livsnödvändigt. Och känner du dig sugen på ett riktigt sött äventyr kan du dessutom hänga med honom på ett sockrat ”Food truck Rally” i Brooklyn. 


Januari 15

ÅRETS BÄST KLÄDDA MAN ELLE GALAN 2016 - Roy Fares

Juryns motivering: 
Årets bäst klädda man: Roy Fares En klassiskt preppy look, ett osvikligt sinne för detaljer och en förmåga att få allt att sitta perfekt. Stilig som få kan han lyfta även det mest vardagliga plagg till nya höjder. Delicious, helt enkelt. Årets bäst klädda man är Roy Fares.

Foto: Patrik c. Österberg


Nytt program  - Vem tar disken MED Premiär 16 sep.

AUGUSTI 22, 2015

Vilken folkkär kändis har skylten ”Livet är kort – skynda dig” på toaletten? Vem serverar syndiga skinkrullader till förrätt? Vår matlagning och inredning säger mer om oss än vi kanske tror. Kan du lista ut vilken svensk stjärna du är hemma hos enbart genom att smaka på maten och spana in hemmet? Gissa rätt. Annars blir det tjänstgöring vid diskbaljan. Vem tar disken? VIP har premiär i Kanal 5 den 16 september 20.00.

Nu börjar Vem tar disken? VIP, programmet där en känd person bjuder fyra främlingar på trerättersmiddag i sitt hem – men själv gömmer sig i köket. Med hjälp av ledtrådar som döljer sig i värdens noggrant uttänkta meny ska gästerna försöka lista ut vem det är som står vid kastrullerna. Gissar de fel får de diska efter sig, men gissar de rätt får kändisvärden själv ta sig an det stora kladdiga diskberget.

Som guide under besöket hos kändisvärden har de programledaren och konditorn Roy Fares. Han är länken mellan värden och gästerna och serverar såväl mat som ledtrådar.

– Det är en rolig och ny utmaning att få leda ett program, och det känns faktiskt skönt att inte vara inblandad i själva matlagningen och desserterna den här gången. Det ska bli spännande att få leda den här gastronomiska detektivgåtan som kommer att sluta i riktigt härliga middagar – inklusive disk – hemma hos folkkära svenskar, säger Roy Fares, som tidigare har delat med sig av sin kreativa bakning i bland annat Kanal 5:s Dessertmästarna och United States of Cakes.

Vem tar disken? VIP bygger på det hyllade brittiska formatet Who’s doing the Dishes? och produceras av ITV för sändning i Kanal 5 fem onsdagar i höst med premiär den 16 september. 

Fem folkkära svenska kändisar, som kommer att presenteras löpande, står för middagsbjudningarna. Den som önskar kan själv ge sig på att avslöja kändisvärdarna med hjälp av ledtrådar som inom kort kommer att dyka upp på instagram.com/kanal5sverige.

De fyra middagsgästerna är 81-åriga frågesportsexperten Gun Kallenberg från Sollentuna, 23-årige säljaren Tor Blendberg från Ystad, 53-årige stewarden Michael Lidén från Stockholm och 30-åriga projektledaren Fredrika Månsson Lundquist från Bromma.


 

United States of Cakes premiär 9/4 på kanal5!

April 9, 2015

Roy Fares är en av Sveriges främsta konditorer med en passion för de allra läckraste och njutfulla smakerna. Nu tar han med oss till Kalifornien och de allra godaste, vackraste, maffigaste och mest frestande bakverken som USA har att erbjuda. I United States of Cakes får vi veta hemligheterna bakom en maffig double chocolate raspberry cake, hur man får till en perfekt key lime pie eller hur mycket len fyllning man kan få in i en chocolate cheesecake peanutbutter cake.

I United States of Cakes tar mästerkonditorn Roy Fares med oss på en frestande resa till sin favoritplats i världen när det kommer till bakverk, desserter och andra godsaker - Kalifornien.
Med utgångspunkt i hans bok med samma namn som utsågs till världens bästa bakbok i kokboks-VM förra året.
Nu får vi beskåda, inspireras av och lära oss knepen bakom de livsbejakande och maffiga bakverk som amerikaner är så bra på. Vi får följa med till Roy Fares favorit caféer och bagerier i delstaten och möta människor som alla är experter inom sitt område. 

Hemma i Roys kök i Stockholm blir det sen massor av bakning när han visar hur man gör en mängd goda saker inspirerade av resorna till USA. Maffiga tårtor, klassiska pajer, spännande cronuts, en mängd olika oemotståndliga cupcakes, glass, churros, cake pops och mycket, mycket mer. 

Roy får också besök i sitt kök av kända svenskar och bagar och konditorprofiler, till exempel Carina Berg, Marie Serneholt, Sebastien Boudet och Ebba von Sydow. Tillsammans bakar de läckerheter som banana cream pie, oreo chocolate cheesecake, rocky road ice cream och apple donuts.

I Kalifornien träffar han bland andra Lily som är decoration master på klassiska Magnolia Bakery, kändisfestfixaren Pauline i Los Angeles som delar med sig av sina bästa mingeltips och han bakar cheesecakes med Johnny Rocco på Roccos Cheesecakes i Santa Monica. 

Programmet har sin utgångspunkt i boken United States of Cakes (Bonnier Fakta) och produceras av Brand New Content i tolv avsnitt för sändning i Kanal 5 vår/sommar 2015. 

United States of Cakes, premiär torsdag 9 april 20.00 i Kanal 5.