123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Roy boken 140430126011.jpg

Pajer


hallon och chokladpaj

Ingredienser

 

12 bitar

Pajbotten

  • 120 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker (1 dl)
  • 1 ägg (1)
  • 3 dl vetemjöl
  • 0 ,74 dl kakao

Fyllning

  • 250 g mandelmassa
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 ägg
  • 4 äggulor
  • 0 ,5 dl kakao

Hallontryffel

  • 140 g frysta och tinade hallon
  • 200 g mörk choklad, 64 %
  • 1 dl vispgrädde (1 dl)
  • 0 ,5 dl strösocker (1⁄2 dl)
  • 50 g rumstempererat osaltat smör

Garnering

  • färska hallon
  • florsocker

Gör såhär

 

Pajbotten:

Sätt ugnen på 190 grader. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Nyp först ihop till en smulig blandning med fingertopparna och arbeta sedan raskt ihop till en jämn deg med händerna. Eller använd matberedare. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra rund bakform med löstagbar kant 24 cm I diameter. Fodra ända upp till kanten och skär av överflödig deg. 

Fyllning:

Riv mandelmassan och blanda den med smöret till en slät massa. Rör ner ägg och äggula lite i taget och blanda väl. Tillsätt slutligen kakaon och rör om ordentligt. Fördela fyllningen jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 2528 minuter. Låt svalna.

Hallontryffel:

Mixa hallonen till puré med en stavmixer och passera sedan genom en sil.

Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp hallonpuré, grädde och socker och häll det över chokladen, tillsätt smöret och blanda med en slickepott ihop till en slät tryffel. Häll tryffeln över fyllningen, och låt stå i kylen tills tryffeln har stelnat, cirka 30 minuter. Garnera med hallon och florsocker före servering.


ingredienser

 

Topping:

4 st stora Ingrid marie äpplen – skalade och skivade

30 g Strösocker (2msk)

3 g Kanel (1/2tsk)

3 g Kardemumma (1/2tsk)

20 g Honung  (1msk)

15 g Osaltat smör

russin – cognac

hyvlad mandel

Gör såhär

 

Pajdeg: 

Dela smöret i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare och kör i på max hastighet i 5 sekunder, eller tills du ser att degen smulat sig. Tillsätt vatten och kör tills degen börjar att gå ihop. Man ska se små fliser av smöret kvar. Tryck ihop degen lite lätt, plasta och låt vila i kylen 20 minuter.

Sätt på ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till en rundel 30 cm i diameter. Lägg över degen på en plåt med bakplåtspapper. Skala äpplen och skiva i lagom tjocka skivor. Lägg äppelskivorna i mitten av degen och spara en bit av kanterna så att du kan vika över. Ringla honung över och strö över strösocker, kanel och kardemumma. Lägg ut små smör kuber och vik över kanterna så att du bildera en ring. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 45 minuter.

Servering: Vaniljglass eller vaniljvisp