123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Kakor

Snittkakor

 

KOLA SNITT

Deg:

210 g Smör – rumstemperatur
150 g Strösocker (1 3/4dl)
30 g Mörk sirap (1 1/2msk)
8 g Bikarbonat (1 1/2tsk)
1,5 g Mald ingefära (1/4tsk)
300 g Vetemjöl (5dl)

 

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör, strösocker och sirap. Blanda sedan i resterande ingredienser till en deg. Dela degen i 3 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 15-16 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakorna och kubba i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.

 

CHOKLAD SNITT

Deg:

210 g Smör – rumstemperatur
150 g Florsocker (2 1/2dl)
240 g Vetemjöl (4dl)
20 g Kakao (1/2dl)
5 g Bakpulver (1tsk)
3 g Salt (1/2tsk)
4 g Vaniljsocker (1/2msk)
1 st ägg till pensling och pärlsocker.

 

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och florsocker, blanda sedan i resterande ingredienser till en deg. Dela degen i 3 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 15-16 minuter. Ta ut kakorna och kubba i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.

 

KARDEMUMMA SNITT

Deg:

220 g Smör – rumstemperatur
00 g Strösocker (2 1/4dl)
30 g Äggula (2st)
20 g Ljus sirap (1msk)
8 g Bikarbonat (1 1/2tsk)
7 g Mald kardemumma
390 g Vetemjöl (6 1/2dl)
5 g kardemumma + 45 g strösocker – blanda och strö över kakorna 

 

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör, strösocker, äggula och sirap. Blanda sedan i resterande ingredienser till en deg. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Strö över kardemumma och strösocker. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 15-16 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakorna och kubba i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.