123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Mjuka kakor

Apelsin kaka

 
apelsin.jpeg

APELSIN KAKA:
12-15 bitar

 

Ingredienser:

240 g vetemjöl (4 dl)
3 g salt (1/2 tsk)
15 g bakpulver (1 msk)
300 g strösocker (3 3/4 dl)
125 g mjölk (1 1/4dl)
125 g apelsinsaft (1 1/4 dl) + zest från 2 apelsiner
125 g vegetabilisk olja (1 1/4 dl)
165 g ägg (3 st) – rumstemperatur 

 

Sätt ugnen på 170 grader. Smöra och mjöla en rund sockerkaksform, 23 cm diameter och 10 cm djup, noggrant. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och strösocker i en bunke. I en annan bunke vispar du lite lätt mjölk, apelsinsaft, vegetabilisk olja och ägg. Blanda sedan i dom torra ingredienserna och arbeta ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 170 grader i 45-50 minuter, gör stickprov.
Ta ut kakan och låt den svalna 10 minuter i formen innan du vänder den på ett galler.