123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Cheesecake in a jar

Recept (Svenska)

Cheesecake in a jar

isabella kourieh

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

ca 8 portioner

SMULDEG

 

150 g digestivekex 10 kex
40 g strösocker (½ dl)
90 g rumstempererat smör
30 g vetemjöl (½ dl)
3 g bakpulver (½ tsk)
5 g vaniljsocker (½ msk)

Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Häll smulorna i en bunke och tillsätt socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Knåda ihop till en smuldeg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.

 

CHEESECAKESFYLLNING

300 g färskost (cream cheese)
45 g strösocker (½ dl)
250 g vispgrädde (2 ½ dl)
5 g vaniljsocker (½ msk)
rivet skal och saft från 1 citron
20 jordgubbar

Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft samt -skal och vispa tills krämen är luftig och slät.

 

 

Sammansättning:

Dela jordgubbarna i bitar. Varva smuldeg, cheesecakefyllning och jordgubbar i burkar, glas eller skålar.