123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Apelsin Kaka

Recept (Svenska)

Apelsin Kaka

isabella kourieh

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

12-15 bitar

Apelsin kaka:

 

240 g vetemjöl (4dl)
3 g salt (1/2tsk)
15 g bakpulver (1msk)
300 g strösocker (3 3/4dl)
125 g mjölk (1 1/4dl)
125 g apelsinsaft (1 1/4dl) + zest från 2 apelsiner
125 g vegetabilisk olja (1 1/4dl)
65 g ägg – rumstemperatur 

Sätt ugnen på 170 grader. Smöra och mjöla en rund sockerkakform, 23 cm diameter och 10 cm djup, noggrant. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och strösocker i en bunke. I en annan bunke vispar du lite lätt mjölk, apelsinsaft, vegetabilsk olja och ägg. Blanda sedan i dom torra ingredienserna och arbeta ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 170 grader i 45-50 minuter, gör stickprov. Ta ut kakan och låte den svalna 10 minuter i formen innan du vänder den på ett galler.