123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Chocolate Mudcake med Baileys

Recept (Svenska)

Chocolate Mudcake med Baileys

isabella kourieh

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

10-12 pers

Baileys ganach:

200 g Mörk choklad
100 g grädde (1dl)
100 g baileys (1dl)
15 g smör – osaltat

 

Hacka mörk choklad och lägg i en bunke. Koka upp grädde och baileys och häll det över chokladen, låt stå några minuter och blanda eller mixa med en stavmixer slätt. Sist blandar du i smöret. Plasta och låt stå i rumstemperatur 2-3 timmar eller tills ganachen satt sig.

 

Chocolate Mud Cake:

150 g smör – osaltat
100 g mörk choklad
150 g Strösocker (1 3/4dl)
80 g farinsocker (1dl)
40 g kakao (1dl)
150 g bryggd kaffe (1 1/2dl)
180 g vetemjöl (3dl)
7 g bakpulver (1 1/2tsk)
4 g bikarbonat (1/2tsk)
4 g salt (1/2tsk)
165 g ägg – rumstemperatur

 

Sätt ugnen på 150. Smörj en rund springform 22-24 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten. Värm smör, choklad, strösocker, farinsocker, kako och bryggd kaffe tills chokladen har smällt och blanda tills du inte har några kakao klumpar kvar. Ta av från värmen och ställ åt sidan 5 minuter. Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda sedan i ett ägg i taget i den smälta choklad blandningen och sist vänder du i dom torra ingredienserna. Fyll din springform med smeten och grädda mitt i ugnen på 150 grader i 55-60 minuter. Gör ett stickprov innan du tar ut kakan. Låt svalna helt innan du brer på baileys ganachen. Servera kakan rumstempererad.